Diğer Sporlar

Fenerbahçeli atletler tarih yazdı

20 Eylül 2014 Cumartesi 23:23 - Son Güncelleme 24 Eylül 2014 Çarşamba 10:25

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda hem erkekler hem de bayanlarda şampiyon oldu

Fenerbahçe, Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda hem erkekler hem de bayanlarda şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, İspanya'nın Castello kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışlarında piste çıkan Fenerbahçeli atletler, tarih yazarak hem erkeklerde hem de bayanlarda şampiyon olup, bir ilki gerçekleştirdi ve bir günde 2 Avrupa kupasının sahibi oldu.

Fenerbahçe Genç Bayan Atletizm takımı şampiyonada 4 birincilik, 4 ikincilik, 5 üçüncülük elde etti ve takım olarak 113 puan toplayıp, Avrupa Şampiyonu oldu. Genç erkeklerde ise 7 birincilik, 5 ikincilik ve 2 üçüncülük elde eden sarı-lacivertliler, takım olarak toplam 124 puanla şampiyonluğu elde etti.

Sekizer takımın mücadele ettiği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda, bayanlarda AK Olimpic Brno takımı 109.5 puanla ikinci, Windsor Slough Eton Hounslow takımı ise 92.5 puanla üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Playes de Castellon takımı 107 puanla ikinci, AD Mass Ljubijana takımı 88 puanla üçüncü sırayı elde etti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Fenerbahçe'nin hem erkek hem de bayanlarda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda şampiyonluk elde etmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ve sarı-lacivertli sporcuları tebrik etti.

Sıradaki Haber
VİDEO | Bakan Kılıç federasyon başkanlarıyla buluştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz