Diğer Sporlar

Gaziantep'te "Kurtuluş Koşusu" yapıldı

20 Aralık 2015 Pazar 16:09 - Son Güncelleme 20 Aralık 2015 Pazar 14:13

Kurtuluş koşusuna 24 bin 941 sporcu ve vatandaş katıldı.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Kurtuluş Koşusu"na 55 ilden 24 bin 941 sporcu ve vatandaş katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye binası önünden başlayan koşuda, katılımcılar Gaziantep Kalesi'nden geçerek Nail Bilen Caddesi ve Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nı takip ederek başlangıç noktasına döndü. Koşuda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Yarışmaya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, AK Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan ile İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da katıldı.

Belediye Başkanı Şahin, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, 94 yıl önce Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlık örneği sergileyen ataların, bugünün gençlerine büyük bir miras bıraktığını söyledi.

Gaziantep'in "Gazi" unvanını kolay elde etmediğini aktaran Şahin, "Selam olsun atalarımıza, şehitlerimize, gazilerimize. Biz 94 yıl öncesini unutmadık, unutturmayacağız. Biz atalarımızdan aldığımız güçle, Cumhuriyet'in 100. yılına gidiyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmaya gidiyoruz. Gençlerimizle el ele vererek geleceği koşuyoruz" diye konuştu.

Vali Ali Yerlikaya ise yapılan organizasyonla ecdadın unutulmadığını belirterek, şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.

Sıradaki Haber
Türkiye Kros Ligi Çorum'da koşuldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz