Diğer Sporlar

Genç atletler "dünya"ya açılıyor

17 Temmuz 2014 Perşembe 11:53 - Son Güncelleme 17 Temmuz 2014 Perşembe 12:03

"Barajı aşan sporcu sayımızın yüksek olması çok mutluluk verici"

Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası için geri sayım başladı. Türkiye, ABD'nin Oregon eyaletindeki Eugene kentinde 22-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak organizasyonda 10'u bayan 20'si erkek 30 sporcuyla temsil edilecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası barajını aşan sporcu sayılarının yüksek olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Orada öncelikli amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ardından bireysel başarılarla Türk atletizmini şenlendirmek istiyoruz" dedi.

30 kişilik milli takım kadrosunda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na gitmesi muhtemel sporcuların yer aldığını kaydeden Çintimar, "Aslında bu kadro daha çok 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek sporculardan oluşuyor ama asıl amaç, bu gençleri 2020'ye madalya alacak şekilde hazırlayabilmek ve tabii ki olimpiyatlara gidecek sporcu sayısını artırabilmek" diye konuştu.

Federasyon olarak 2020 hedefiyle altyapıda ciddi bir yapılanmaya gittiklerini ifade eden Çintimar, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlerimizden çok umutluyuz. Milli takım kadromuzun en güzel tarafı, sporu, tertemiz, pırıl pırıl yapan gençlerden oluşması. Sporcularımızın hepsi barajı geçtikleri için içlerinde ayrım yapmıyorum. Hepsini madalya alabilecek düzeyde görüyorum. İnşallah aldıkları derecelerle de ülkemizi mutlu ederler. Kadroda 8 de antrenör bulunuyor. Gönül ister ki tüm sporcularımızın antrenörlerini götürelim ancak bu mümkün olmuyor. 30 sporcunun hepsinin antrenörünü götürmek mümkün değil. Hangi antrenörlerin götürüleceğine, teknik ekibimiz karar veriyor."

Kadro

Genç Milli Takım kadrosunda uzun, orta ve kısa mesafe koşucuların yanı sıra yürüyüş, yüksek atlama, gülle, cirit, disk ve çekiç atma branşlarında yarışan sporcular da bulunuyor.

Erkekler 200 metrede 23 yaş altı Avrupa dördüncüsü Fatih Akkaş, yıldız erkekler 400 metrede dünya beşincisi Batuhan Altıntaş, 23 yaş altı bayanlar gülle atmada Avrupa şampiyonluğu bulunan, Türk atletizminin parlayan yıldızlarından Emel Dereli, yıldız ve genç erkekler 100 metre Türkiye rekortmeni Aykut Ay ve genç erkekler 1500 metre Türkiye rekortmeni Süleyman Bekmezci, yıldız bayanlar 1500 metrede 25 yıllık Türkiye rekorunu kıran Emine Hatun Tuna, dikkati çeken isimler arasında yer alıyor.

Dünya Gençler Şampiyonası'na gidecek milli takım kadrosundaki antrenör ve sporcular şöyle:

Antrenörler

Nihat Bayburt, Neşe Çetin, Toeodoru Agachi, Halil İbrahim Aydın, Hakan Beceren, Mahmut Aluçluer, Abdülmecit Ölçer, Gürsel Özyurt.

Erkek sporcular

Aykut Ay (100 ve 200 metre), Fatih Aktaş (200 metre), Batuhan Altıntaş ve Abdullah Tütüncü (400 metre), Utku Çobanoğlu (800 metre), Süleyman Bekmezci (1500 metre), Onur Aras ve Saffet Elkatmış (10 bin metre), Ersin Tekal, Mestan Turhan (3 bin metre engelli), Samir Akovalı (110 metre engelli), Enis Ünal (400 metre engelli), Alperen Acet (yüksek atlama), Osman Can Özdeveci (gülle atma), Yusuf Yalçınkaya (disk atma), Tolgahan Yavuz (çekiç atma), Murat Can Karapınar (10 bin metre yürüyüş),

4x100 bayrak takımı: Fatih Aktaş, Aykut Ay, Miktat Kaya, Miraç Semerci

4x400 bayrak takımı: Batuhan Altıntaş, Fahri Arsoy, Utku Çobanoğlu, Enis Ünal

Bayan sporcular

Aslı Arık (800 metre), Emine Hatun Tuna (1500, 3 bin ve 5 bin metre), Sümeyye Erol ve Ekin Esra Kalır (3 bin metre engelli), Büşra Yıldırım (400 metre engelli), Emel Dereli (gülle atma), Demet Parlak (sırıkla yüksek atlama), Esra Gaz ve Eda Tuğsuz (cirit atma), Derya Karakurt (10 bin metre yürüyüş).

Sıradaki Haber
Powell ve Simpson'ın cezası azaldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz