Diğer Sporlar

Hasan Arat'a yeni görev

25 Kasım 2019 Pazartesi 10:26 - Son Güncelleme 25 Kasım 2019 Pazartesi 13:24

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, Dünya Atletizm Federasyonu yönetim kurulunun değişen yeni statüsünde yer alan üç bağımsız üyeden biri olarak atandı.

TMOK'un internet sitesinde yer alan bilgiye göre Monaco kentinde düzenlenen konsey toplantısında, icra kurulu üyeliğine atanan ve aralarında Hasan Arat’ın da bulunduğu 3 yeni bağımsız üye onaylandı.

Hasan Arat'ın yanı sıra yeni üyelerden Abby Hoffman (Kanadalı Olimpik atlet) ve Sunil Sabharwal (IOC Sürdürülebilirlik ve Miras Komisyonu Üyesi), yönetim kurulunun sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli becerilere, uzmanlığa, aynı zamanda cinsiyet ve coğrafi çeşitliliğe sahip olmasını sağlamak için bağımsız üye olarak görev alacaklar.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Pazarlama Komisyonu Üyesi, Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Ligi Yönetim Kurulu Üyesi ve danışmanı olan Arat, ayrıca 2023 Avrupa Oyunları'nın EOC Koordinasyon Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.

Yeni uluslararası görevi sebebiyle Türkiye adına onur duyduğunu belirten Arat, dünya ve Türk atletizmini geliştirmek için çalışacağını söyledi.

Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastien Coe'nin, birkaç ay önce konseyde arzuladığı reformları yapabilmek için icra kuruluna üç bağımsız üye atamak istediğini ve kendisinin uluslararası spor yönetimindeki tecrübesi nedeniyle aday gösterildiğini kaydeden Arat, "Bu yeni görevimde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve tüm atletizm camiasıyla yakın çalışma imkanı bulacağıma eminim." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi temsil etmek bana enerji veriyor"

Hasan Arat, Türkiye'yi uluslararası alanda temsil etmenin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi 30 yıldır uluslararası alanda temsil ediyorum. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü İş Konseyinin yönetim kurulu üyeliğinde 4 sene bulundum. Farklı alanlarda Türk bayrağını masaya koymanın ne demek olduğunu orada anlıyorsunuz. Dünya Atletizm Federasyonunda dünyanın her yerinden adaylar arasından üç bağımsız üye seçiliyor, birisi ben oldum." diye konuştu.

Dünya Atletizm Federasyonunda bağımsız üye olmasının Türkiye açısından önemli olduğuna dikkati çeken Arat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin spora en büyük yatırımı yapan ülkeler arasında olmasını uluslararası toplantılarda net görüyoruz. Özellikle altyapı konusunda müthiş yatırımları var. Türkiye'nin genç nüfusu, okulları, ulaşabileceği çocuk sayı o kadar fazla ki bu konuda ciddi hamleye girmek lazım. Atletizm ana spor, her çocuk spora atletizmle başlıyor. Bağımsız üye olarak atanmam hem şahsım hem Türkiye açısından son derece önemli adım. Türkiye tarihinde ilk defa böyle bir görev oluyor. Atletizm, olimpiyatlarda da birinci spor. Sebastian Coe ve Sergey Bubka gibi dünya tarihindeki en önemli sporcularla yan yana görev almak önemli. Önemli politikacıların da yer aldığı bu kurulda Türkiye'yi temsil etmek gurur verici."

- "Sözümüzün geçmesi çok önemli"

Arat, hem dünya hem de Türkiye sporu için elinden geleni yapmaya çalışacağını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, TMOK, Türkiye'de bu işe gönül vermiş kulüpler ve takımlarla, geçmişte bu işe büyük emekler vermiş arkadaşlarla bir çalışma yapmak arzusundayım. Hem Avrupa Olimpiyat Komitesi hem Uluslararası Olimpiyat Komitesindeki görevlerim gönüllülük üzerine kurulu. Bu işleri yaparken Türk bayrağını masaya koymanın çok kıymetini görüyorum. Ay-yıldızlı bayrağın masada olması, sözümüzün geçmesi çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Milli cimnastikçiler olimpiyat kotası için tramboline çıkacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz