Diğer Sporlar

Hedef "30 günde 30 maraton"

10 Aralık 2015 Perşembe 12:11 - Son Güncelleme 10 Aralık 2015 Perşembe 10:37

Paralimpik atlet Kemal Özdemir, yeni hedefi "30 günde 30 maraton"

Uluslararası spor organizasyonlarında birçok kez Türkiye'yi temsilen eden paralimpik atlet Kemal Özdemir, organ nakli, çocuk ölümleri, şiddet ve dünya sorunlarına dikkati çekmek amacıyla "30 günde 30 maraton" hedefliyor.

Bursa'da bir etkinliğe katılan Özdemir, 9 yaşındayken bir kaza sonucu sol kolunu kaybettiğini ve ciddi travma yaşadığını, topluma uyum sağlamada büyük güçlükler çektiğini söyledi.

Evinden dışarı çıktığında sıkıntılar çektiğini belirten Özdemir, "Bir şeyler yapmaya çalışıyorsun ama engeller çok oluyor. Sadece mimari engeller değil, insani engellerle karşılaşıyorsun, o sizi daha çok üzüyor. Çıkar yol bulmaya çalışıyorsunuz. Ben o yolu sporla buldum. Spora başladım ve öyle devam ettim" diye konuştu.

Spora koşuyla başladığını ve bundan büyük keyif aldığını anlatan Özdemir, 10 yaşındayken iki gün içinde tek başına yüzmeyi öğrendiğini dile getirdi.

Engelli sorunlarına dikkati çekebilmek için birçok faaliyette bulunduğunu ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013 yılı ekim ayında 10 günde 10 maraton koşarak genetik hastalıkların ne denli önemli olduğunu, bu hastalığa bundan sonra daha çok dikkat çekilmesi için çalışmalarda bulundum. Önümüzdeki süreçte ne olacağını bilmiyorum ama çok büyük bir hayalim var. Onu gerçekleştirmeye çalışıyorum ve gerçekleştireceğime de inanıyorum. Organ nakline, çocuk ölümlerine, şiddete, dünya sorunlarına dikkati çekmek için 30 günde 30 maraton koşmak istiyorum. İşler planladığımız gibi giderse 2016 yılının eylül ayında start alacağım. Bir ay, her gün bir maraton koşacağım."

Özdemir, 2013'teki 10 günde 10 maraton etkinliğini İstanbul-Ankara güzergahında ilgili resmi kurum ve kuruluşlardan izin alarak yaptığı bilgisini verdi. Bazı belediyelerin de desteğiyle gerçekleşen bu etkinliğinde her gün standart bir maratonun uzunluğu olan 42 bin 195 metre koştuğunu aktaran Özdemir, 30 günde 30 maraton için İstanbul-İzmir-Ankara güzergahında koşmayı planladığını kaydetti.

Hayalini kurdu, paralimpik oyunlarına 24 sene sonra katıldı

Engelli kişilerin önce kendilerini sevmeleri gerektiğini söyleyen Özdemir, öz güven sağlamak ve engelin kabul edilmesinin, geçilmesi gereken en önemli eşik olduğunu vurguladı.

Kulaklarını dış dünyaya kapatıp kendi doğrularıyla hareket ettiğini belirten Özdemir, "Doğruyu yaptığıma inanıyorum. Hayal ettiğim her şeyi gerçekleştirdim diyebilirim çünkü hayal etmek bedava, onun için bir bedel ödemiyorsunuz. Hayal kırıklığı da yok" dedi.

Özdemir, insanın hedefleri olması gerektiğine değinerek, 1984 yılında paralimpik oyunlarına katılma hayali kurduğunu ve bunu 24 sene sonra Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Atletizm antrenörlüğü kursuna 1987'de başvurduğunda engelli olduğu gerekçesiyle önce kabul edilmediğini anlatan Özdemir, "Tek kolla halter kaldırmak zorunda kalmıştım, koparma yapmıştım şaşırmışlardı. Bu başarıdan sonra kursa almışlardı ve diplomamı aldım. Çok uzun sürdü ama hayal etmek böyle bir şeydir. Hemen pes etmemek lazım. Hala hayal ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Rus atlet Andrianova'ya men cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz