Diğer Sporlar

Hedef önce Nanjing sonra Rio

29 Mayıs 2014 Perşembe 12:06 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2014 Perşembe 12:17

7 yıldır kırılmayan yıldızlar Türkiye rekorunu ele geçiren Alperen Acet iddialı.

Yüksek atlamada 7 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu ele geçiren Alperen Acet, önce gençlik olimpiyatlarında daha sonra da 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda milli formayla mücadele etmek istiyor.

Çalışmalarına Geleneksel Türk Sporları Kompleksi'nde devam eden Alperen Acet, AA'ya yaptığı açıklamada, atletizmde başarının tesisle doğru orantılı olduğunu, çalışma ve motivasyon açısından tesisin çok önemli olduğunu söyledi.

Öncelikle Çin'in Nanjing kentindeki 2014 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılmak istediğini kaydeden Alperen Acet, "Daha sonra da 2016 Rio Olimpiyat Oyunları var. Ama Nanjing'de rekor kırabilirim. Teknik antrenman, dayanıklılık, koordinasyon çalışmalarıyla haftanın 3-4 günü teknik atlayışlarla hazırlıklarıma devam ediyorum" dedi.

Acet'in antrenörü Cavit Ceylan da öncelikli amaçlarının Azerbaycan'daki Yıldızlar Olimpiyatı Avrupa Seçme Yarışmalarında ilk 8'e girmek olduğunu ancak elemelerde zorlanacaklarını kaydetti.

Azerbaycan'ın ardından Çin'de iyi sonuç almaları halinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edebileceklerini bildiren Ceylan, şöyle konuştu:

"Çin'de 2.15'lik bir atlama yapma hedefimiz var. Trabzon'da, Türkiye rekorunu kırarak üstümüzdeki yük biraz daha arttı. İnşallah dereceyi iyileştireceğiz. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor, rekor kırmak da bunun en güzel tarafı. Önümüzdeki yılda da yıldızlar kategorisinde yarışmaya devam edeceğiz. Daha sonra gençler ve büyükler rekorları kırmak hedefindeyiz. Sporcumun Türkiye rekorunu kırdıktan sonra moral ve motivasyonu zirvede."

Ceylan, Alperen Acet'in 7 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu eline geçirdiğini hatırlatarak, "Önümüzdeki yıllarda 2,11 metre olan rekoru 2.15-2.16 seviyesine getirip yıllarca kırılamayacak hale getireceğiz. Önümüzde gençler, büyükler rekoru biz çalıştığımız sürece bizde olacaktır" dedi.

Sıradaki Haber
ENKA hep Avrupa'da ilk 3'te
Yükleniyor lütfen bekleyiniz