Diğer Sporlar

IAAF 27 Mart'ta Rusya için toplanacak

20 Kasım 2015 Cuma 13:17 - Son Güncelleme 20 Kasım 2015 Cuma 13:21

Rusya Atletizm Federasyonu hakkındaki ilk toplantı 27 Mart 2016'da yapılacak.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), yeniden üyeliğe kabulü için denetleyeceği Rusya Atletizm Federasyonu (ARAF) hakkındaki ilk toplantısını 27 Mart 2016'da gerçekleştirecek.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, ARAF'ın reform sürecini denetlemek amacıyla kurulan 5 kişilik IAAF heyetinin raporları, ARAF'a üyeliğin yeniden verilmesi için alınacak kararda etkili olacak. Bu konuda, yeni kriterlerin belirlenmesi amacıyla IAAF ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) arasında görüşmeler de yapılacak.

IAAF Başkanı Sebastian Coe, denetlemenin başarılı olması için ARAF'ın üyeliği konusunda belirlenecek kriterlerin zorlayıcı olması gerektiğini vurgulayarak, "ARAF'ı bu duruma getiren hataların tekrarlanmasına izin verilmesi artık mümkün değil. Bu süreçte başarıya ulaşılması için, müsabakalarda ARAF'tan bazı garantilerin alınması ve organizasyonun bütünlüğünü sağlama konusunda yeniden bir güven ortamının oluşturulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

IAAF heyetinin soruşturma hakkındaki ilk bulgularına en geç 1 Ocak 2016'da ulaşması bekleniyor. Heyetin hazırlayacağı ilk rapor ise IAAF tarafından Galler'in başkenti Cardiff'te 27 Mart 2016'da düzenlenecek toplantıda değerlendirilecek.

Denetimin devam etmesi nedeniyle, ABD'nin Portland kentinde 17-20 Mart'ta düzenlenecek Dünya Salon Şampiyonası'nda Rus atletlerin yer almaması bekleniyor.

Rusya'daki sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun raporundaki öneri doğrultusunda WADA yetkilileri, Rusya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (RUSADA) doping kullanımının önüne geçmek için belirlenen kuralları (2015 kodu) ihlal ettiği konusunda görüş birliğine varmıştı. Akreditasyonu bulunmayan laboratuvar kullanıldığı gerekçesiyle Rusya'daki söz konusu ajansın faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağı ifade edilmişti.

WADA'nın bağımsız komisyonu tarafından hazırlanan 323 sayfalık raporda, Rusya, sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmakla suçlanmıştı.

Bu gelişme ardından IAAF, Rusya'yı geçici olarak müsabakalardan men etmiş ve ARAF'ın üyeliğini geçici olarak askıya almıştı. WADA ise Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almıştı. Rapor açıklanmadan önce tutuksuz yargılanmasına karar verilen IAAF'in eski başkanı Lamine Diack ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) onursal üyeliğinden ve Uluslararası Atletizm Vakfı başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Sıradaki Haber
Atletizmde 2. kademe heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz