Diğer Sporlar

IOC'den Rus atletlere veto

17 Haziran 2016 Cuma 14:37 - Son Güncelleme 17 Haziran 2016 Cuma 11:39

John Coates, Rus atletler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı John Coates, Rusya Atletizm Federasyonuna verilen uluslararası organizasyonlardan men cezasının devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 50 kilometre yürüyüşte doping yaptığı tespit edilen Rus Sergey Kirdyapkin'dan alınan altın madalyanın Avustralyalı sporcu Jared Tallent'e teslim edildiği ödül törenine katılan IOC Asbaşkanı John Coates, Rus atletler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen törende konuşan Coates, "Burada bir olimpiyat madalyasını sahibine vermek büyük bir onur. Ancak daha da önemlisi, Jared'in doping nedeniyle yaşadığı haksızlığın bir şekilde telafi edilmesi oldu. Köküne kadar çürümeye başlayan Rusya Dopingle Mücadele Ajansı ile Rusya Atletizm Federasyonunun da yaşanan bu durumda payı var." ifadelerini kullandı.

Rus atletlerin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na alınmaması gerektiğini savunan Coates, "Umarım Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rus atletlere uygulanan yaptırımları devam ettirmeyi sürdürür." diye konuştu.

Kanada Atletizm Federasyonu Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Rob Guy da Coates'e destek vererek, "Federasyonumuz, Rus atletizminde derine nüfus eden ve sistematik bir şekilde ilerleyen doping kültürünün değişeceğine yönelik çok az kanıt olduğunu düşünüyor." şeklinde görüş bildirdi.

IAAF Konseyi, bu akşam Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanarak Rusya Atletizm Federasyonuna daha önce verdiği uluslararası organizasyonlardan men cezasının devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Rus sporcuların, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılıp katılmayacağına ilişkin nihai karar ise IOC'nin gelecek hafta salı günü konu hakkında yapacağı toplantıda konuşulacak.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, Rusya Atletizm Federasyonunun üyeliğini geçen yıl askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti.

Sıradaki Haber
Milli atletlerden 8 madalya!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz