Diğer Sporlar

İsmail Akçay Yol Koşusu

04 Eylül 2016 Pazar 23:00 - Son Güncelleme 04 Eylül 2016 Pazar 20:02

Eski milli atlet Akçay adına organize edilen koşuya, 300'ü aşkın atlet katıldı

Türkiye Atletizm Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve bu yıl 8'incisi düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu'nda birinciliği, Galatasaray adına yarışan Alper Demir elde etti.
 
Altıeylül ilçesinde gerçekleştirilen koşuya Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
 
Koşuda mücadele eden yerli ve yabancı 300'den fazla atlet, Vasıf Çınar, Milli Kuvvetler ve Anafartalar caddeleri, Adliye Kavşağı ve Cengiz Topel Caddesi güzergahını takip ederek yeniden başlangıç noktasına ulaştı.
 
Toplam 10 kilometrelik parkurda ipi ilk göğüsleyen, Galatasaray adına yarışan Alper Demir oldu. Mardin Spor Kulübünden Saffet Elkatmış ikinci, Etiyopyalı sporcu Assefa Argachew ise üçüncü sırada yer aldı.
 
Bayanlar kategorisinde Esma Aydemir birinci, Sebahat Akpınar ikinci, Tubay Erdal ise üçüncü oldu.
 
Dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını, düzenlenen ödül töreniyle aldılar. Koşuya katılan tüm sporculara da birer madalya verildi.
 
Koşuya katılan 89 yaşındaki Erdoğan Durdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır koşulara katıldığını ve Türkiye'deki en eski lisansa sahip olduğunu söyledi.
 
Durdan, koşmayı hiç bırakmayacağını belirterek, ''Türk Kızılayı'nın sponsorluğunda İsmail Akçay Yol Koşusu'nu koşmak için geldim. İsmail Akçay, Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi maratonculardan biridir. Yıllardır onun için koşuyorum. Önümüzde İstanbul'da yapılacak Cumhuriyet Koşusu var. Orada da İsmail Akçay adına koşmak istiyorum. Yaşım 89, Türkiye'nin en eski lisansına sahibim.'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Atletizmin şampiyonu ENKA
Yükleniyor lütfen bekleyiniz