Diğer Sporlar

Kenyalı atletlerin dopingle başları dertte

15 Nisan 2020 Çarşamba 11:39 - Son Güncelleme 15 Nisan 2020 Çarşamba 11:47

Son yıllarda atletizm branşında Kenyalı sporcuları genellikle kürsüde görüyoruz, fakat onların da başı sık sık doping kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile derde giriyor.

Son olarak 2017 Londra Maratonu şampiyonu Daniel Wanjiru'nun şampiyonluğu doping yaptığı iddiası ile askıya alındı. Hakkında açılacak davanın sonuna kadar da hiç bir yarışmaya katılamayacak.

Kenyalı atletlerin son yıllarda dopingle başları dertte. Geçen yıl üç Kenyalı sporcuya doping yüzünden dört yıl men cezasının verilmesinin ardından bu yıl da Londra Maratonu Şampiyonu Wanjiru için inceleme başlatıldı.

2017 Londra Maratonu şampiyonu Kenyalı Daniel Wanjiru'nun şampiyonluğu, yasaklı madde kullandığı gerekçesi ile askıya alındı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından 2017'de faaliyete geçirilen Atletizm Bütünlüğü Biriminin raporuna göre, Wanjiru'nun testlerinde yasaklanmış maddeye rastlandığı belirtildi ve dopingle mücadele kurallarına göre 27 yaşındaki sporcunun iddiaya ilişkin bir duruşma gerçekleşinceye kadar hiçbir yarışmaya katılamayacağı söylendi.

Bu yıl Ocak ayında dünya rekortmeni Kenyalı Kipsang da doping kurallarına uymadığı gerekçesi ile ceza almıştı.

Kaynak: TRTSPOR

Sıradaki Haber
Milli atletten evde kal mesajı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz