Diğer Sporlar

'Kuş Yuvası' atletizm şampiyonasına hazır

21 Ağustos 2015 Cuma 14:55

Dünya Atletizm Şampiyonası'nın yapılacağı statta hazırlıklarda sona gelindi.

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), Çin'de yapılacak 15. Dünya Atletizm Şampiyonası için başkent Pekin'deki "Kuş Yuvası" Stadyumu'nda yaptığı hazırlıklarda sona geldi.

Pekin'deki Ulusal Stadyum'da 22 Ağustos'ta başlayacak atletizm şampiyonası için IAAF ve Çinli yetkililer teknik çalışmalar ve koltuk düzenlemelerle ile ilgili son gözden geçirmeleri yapıyor.

Güvenlik görevlileri yarınki organizasyon için son talimatlarını alırken, stadyum içinde ve dışında güvenliğin üst düzeye çıkarıldığı gözleniyor. Stadyum çevresinde ise hummalı bir çevre temizliği çalışması yapılıyor.

Mimari yapısından dolayı "Kuş Yuvası" olarak adlandırılan 91 bin kişilik Ulusal Stadyum 2008 Yaz Olimpiyatları için inşa edilmişti.

Şampiyonaya Türkiye 12 sporcu ile katılıyor

15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi kadınlarda, Kıvılcım Kaya Salman (çekiç atma), Özlem Kaya ve Tuğba Güvenç (3 bin metre engelli), Sultan Haydar (maraton) temsil edecek.

Erkeklerde ise Yasmani Copello Escobar (400 metre engelli), Eşref Apak (çekiç atma), Halil Akkaş (3 bin metre engelli), Ramil Guliyev (200 metre), Jak Ali Harvey (100 metre), Bekir Karayel (maraton), İlham Tanui Özbilen (bin 500 metre), Ali Kaya (10 bin metre) ülkemizi temsil edecek.

IAAF tarafından ilki 1983 yılında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası, 1991'e kadar 4 yılda bir organize edildi. 1991'de Tokyo'daki 3. Dünya Şampiyonası'nın ardından 2 yılda bir düzenlenen şampiyonaya, bugüne kadar Finlandiya (Helsinki-2 kez), İtalya (Roma), Japonya (Tokyo ve Osaka), Almanya (Stuttgart ve Berlin), İsveç (Göteborg), Yunanistan (Atina), İspanya (Sevilla), Kanada (Edmonton), Fransa (Paris), Güney Kore (Daegu) ve Rusya (Moskova) ev sahipliği yaptı.

Sıradaki Haber
''Doping yaptığım suçlamaları asılsızdır''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz