Diğer Sporlar

Milli takıma Faslı antrenör

07 Şubat 2014 Cuma 13:53 - Son Güncelleme 07 Şubat 2014 Cuma 14:43

Atletizm'de uzun vadeli planlama yapılıyor.

Atletizm Federasyonu'nun (TAF) geçen yıl sonunda sözleşme imzaladığı Faslı antrenör Ikram Zouglali, Türkiye'nin olimpiyat hazırlık sürecinde altyapısını oluşturup, 2020 ve 2024'ü hedefleyerek uzun soluklu bir çalışma yapmayı hedefliyor.

Erzurum'da atletizm antrenörü Burcu Varlı ile Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden katılan sporculara antrenman yaptıran Zouglali, atletizm milli takımının altyapısını oluşturmaya çalışıyor.

Zouglali yaptığı açıklamada, ilk yurt dışı deneyimi olacağı için Türkiye'deki görevinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, spor kariyerine 2005 yılında başladığını söyledi.

Daha sonra eğitimine devam edip, Fas'ta bir kulüpte antrenörlük yaptığını anlatan Zouglali, "Fas'ta son yıllarda antrenörlük yapıyordum. Türkiye'den yapılan tekliften sonra bunun kariyerim için çok önemli olduğunu düşündüm ve gelmeyi hemen kabul ettim" dedi.

Zouglali, "Türkiye'de, kros yarışmalarının başlangıç tarihi, antrenörlerin çalışmaları farklı. Fas'ta kros sezonu aralıkta başlar, bir sonraki sezon şubatta biter. Yani 2013 Aralık'ta başlayan atletizm sezonu, 2015 Şubat'ta biter. Türkiye'de bu sistemi oturtmak istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'de, antrenman ve antrenör açısından büyük farklılıklar olduğuna dikkati çeken Zouglali, Fas'ta önce pist hazırlıkları, ardından da dünya şampiyonası seçmelerinin yapıldığını anlattı.

Zouglali, "Sadece profesyonel atletler, salon şampiyonalarına hazırlanıyor. Öncelikli olan kros şampiyonalarıdır ama Türkiye'de hem pist hazırlığı hem de kros hazırlığı var. Fas'ta biz sadece çok büyük atletler dışında krosa hazırlanırız. Zaten krosta iyi koşan sporcu pistte de iyi koşacaktır" ifadelerini kullandı.

- "Atletizm sabır ister"

Atletizm konusunda masör, psikolog ve diyetisyenin bulunduğunu anlatan Zouglali, "Ekipmanlarımız çok iyi. Böyle devam ederse atletizmde önemli bir başarı yakalayacağız. Buradaki sistem için en güzelini en doğrusunu yapmak istiyoruz" dedi.

Erzurum'a, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen çocuklardan bilimsel testler ışığında seçeceği sporcuları Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne (TOHM) kazandıracağını vurgulayan Zouglali, "35 kız öğrenciyle yolumuza tam olarak başlayacağız. Türkiye'nin olimpiyat hazırlık sürecinde altyapısını oluşturacağız. Altyapı hazırlıkları için buradayım. 2020 ve 2024'ü hedefleyerek uzun soluklu bir çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Aileden tek sporcunun kendisi olduğunu anlatan Zouglali, "Üç kardeşiz. Ailede tek ben sporcuyum. Eşim de atletizm antrenörü. Aynı kulüpte çalışıyorduk. Eşimin desteği sayesinde buradayım" dedi.

Kendisini bir yarışmada tesadüfen keşfettiklerini anlatan Zouglali, "Atletizm uzun soluklu bir spordur. Atletizm sabır ister. Bütün sporcuları testler ışığında seçerek, bir takım oluşturmak istiyorum. Sporcuları tesadüfen değil, testler ışığında seçmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Tahkim'den yine ret
Yükleniyor lütfen bekleyiniz