Diğer Sporlar

N Kolay İstanbul Maratonu TRT SPOR Yıldız'da

19 Ekim 2021 Salı 16:57 - Son Güncelleme 19 Ekim 2021 Salı 17:08  |  Kaynak : TRT SPOR

Türkiye'nin en prestijli yarışlarının başında gelen "N Kolay İstanbul Maratonu" 43. kez koşulacak. 7 Kasım Pazar günü yapılacak dev yarış, TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

Geçen yıl pandemi şartlarında düzenlenen "N Kolay İstanbul Maratonu"nun 43'üncüsü için basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, maratonun dünyanın 35, Avrupa'nın 5 elit yarışından birisi durumunda olduğuna dikkat çekti.

İstanbul'un Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma niyetinin altını çizen İmamoğlu, bu organizasyonun önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca ise "Dünyada iki kıta arasında koşulan tek yarış olan N Kolay İstanbul Maratonu, bizler için gurur vesilesi" dedi.

8 yıl önce yarışta 2 elit atletimizin bulunduğuna dikkat çeken Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da bugünse sayının 23'e yükseldiğini, yakın zamanda bir Türk atletin İstanbul Maratonu'nu kazanacağına inandığını ifade etti.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da "Geçen yıl Berlin ve Boston gibi organizasyonlar yapılmazken, Tokyo ve Londra sadece elit atletlerle koşulurken, İstanbul Maratonu'nu ara vermeden yapmayı başardık. 7 Kasım'da tarihi bir organizasyon düzenlemek için çalışmalarımızı tamamladık." şeklinde konuştu.

Organizasyonda koşacaklar için hazırlanan formaların tanıtımı ise büyük ilgi çekti.

"N Kolay İstanbul Maratonu", 7 Kasım Pazar günü koşulacak ve TRT SPOR Yıldız'dan naklen ekranlarda olacak.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'den atletizmde 3 transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz