Diğer Sporlar

Nevin İnce'nin hedefi 2024 Olimpiyatları

21 Ekim 2020 Çarşamba 14:36 - Son Güncelleme 21 Ekim 2020 Çarşamba 14:43  |  Kaynak : AA

Romanya'da 19-20 Eylül'de gerçekleştirilen Büyükler Balkan Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 400 metrede üçüncü olan 16 yaşındaki milli sporcu Nevin İnce, 2024 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Van'da katıldığı atletizm seçmelerinde milli takım antrenörü Münir Akkoyun tarafından yeteneği keşfedilen lise öğrencisi Nevin İnce, kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkati çekti.

Antrenörlerinin gözetiminde uyguladığı yoğun antrenman programı sayesinde kısa sürede büyük başarılar elde eden ve şu ana kadar 25 madalya kazanan genç atlet, 37 günde 16 yarışa katılarak önemli bir istatistiğe imza attı.

En son Romanya'nın Cluj kentinde 19-20 Eylül'de düzenlenen Büyükler Balkan Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 400 metrede kendisinden yaşça büyük sporcuları geçerek üçüncü olan Nevin İnce, hedefini 2024 Olimpiyatları'nda altın madalya olarak belirledi.

- "Başarılarımın devamı gelecek"

Nevin İnce, yeni başarılara imza atarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için antrenörleri eşliğinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de evde antrenman yaparak yarışlara hazırlandığını anlatan milli atlet, şunları kaydetti:

"Ders çıkışlarında stada geliyorum. Antrenörümün verdiği günlük programa göre çalışıyorum. Balkan Şampiyonası'nda kendimden yaşça büyük sporcularla yarışarak üçüncü oldum. Avrupa şampiyonaları ile 2024 Olimpiyatları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, altın madalya kazanmak istiyorum. Orada bayrağımızı dalgalandırmayı ve İstiklal Marşı'mızı okutmayı hedefliyorum. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Milli tekvandocu Nur Tatar Askari gibi iyi bir sporcu olmak ve ülkeme yeni başarılar kazandırmak istiyorum."

Sıradaki Haber
Yasemin Can'dan Türkiye rekoru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz