Diğer Sporlar

'Ödüle ortak olan, cezaya da ortak olacak''

24 Ocak 2014 Cuma 11:34 - Son Güncelleme 24 Ocak 2014 Cuma 18:56

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Atletizm'in saflığını korumalıyız."

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ödüle ortak olan herkesin cezaya da ortak olması gerektiğini belirterek, "Atletizmin artık dopingle anılmamasını, dopingle ilgili hiçbir şekilde konuşulmamasını arzu ediyorum. Çünkü atletizm sporların anasıdır. Ana temiz olmazsa diğerlerinin temiz olma ihtimali yok. Ananın saflığını, temizliğini korumamız gerekiyor" dedi.

Çintimar yaptığı açıklamada, aldıkları desteklerle Türkiye'de atletizmi en üst seviyeye ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Federasyon olarak diğer ülkelerde sporculara verilen imkanları Türk sporcular için de sağladıklarının altını çizen Çintimar, "Temiz madalya, temiz spor istiyoruz. Bu anlamda daha da başarılı olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Doping kullanan sporcuların yanı sıra antrenörlere de ceza verilmesine ilişkin Çintimar, şunları kaydetti:

"Ödüle ortak olan herkesin cezaya da ortak olması gerekir. Bu antrenör de olabilir kulüp de olabilir, başka kurumlar da olabilir. Eğer antrenör veya sporcu ödüle ortak oluyorsa cezaya da ortak olmalı. Atletizmin artık dopingle anılmamasını, dopingle ilgili hiçbir şekilde konuşulmamasını arzu ediyorum. Çünkü atletizm sporların anasıdır. Ana temiz olmazsa diğerlerinin temiz olma ihtimali yok. Ananın saflığını, temizliğini korumamız gerekiyor. Onun için de atletizmin içinde hiçbir şekilde hiçbir noktasında doping istemiyoruz."

Dopingle ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çintimar, "Şu ana kadar dopingle ilgili bizden önceki federasyon yönetim kurullarının almış olduğu fakat uygulanmaya konulmayan kararların hepsini uyguladık, antrenörler konusunda da sporcular konusunda da. Biz sporcumuzu, antrenörlerimizi cezalandıran bir federasyon konumunda olmak istemiyoruz ama hak eden varsa, hak edene de vermek taraftarıyız. Çünkü öbür türlü sporcularımıza yazık oluyor" diye konuştu.

"Biz ceza verirken, karşılığında eğitim vereceğiz"

Genç sporcuların dopingle parlayıp, aynı şekilde sönmesinin değer ve yetenek kaybı olduğunu anlatan Çintimar, şöyle devam etti:

"Zaten yetenekleri zor tespit ediyoruz. Bulduğumuzu da böyle harcarsak kusura bakmasınlar buna ne antrenörlerimizin ne federasyon yöneticilerimizin ne bizlerin ne de bir başkasının hakkı olduğunu düşünmüyorum. Biz şampiyon yetiştirip, bu ülkeyi temsil eden sporcularımızın da kürsüye çıktığı zaman, 'acaba tahlile girersem bir şey çıkar mı' endişesi içerisinde değil, çıktığında dimdik ayakta durabilen, 'ben buradayım' diyebilen sporcularla yola devam etmek istiyoruz."

Cezanın yanında eğitime de önem verdiklerini belirten Çintimar, "Biz ceza verirken, karşılığında eğitim vereceğiz. Eğitimi sonuna kadar vereceğiz. Herkese her türlü bilimsel eğitim vereceğiz. Bir sıkıntı çıkıyorsa, o zaman artık demeye gerek yok. Çünkü eğitim verip, bilimi verip, ondan sonra da cezalandırmayı yapmazsanız bu da doğru olmaz. Biz bunun için önce eğitim sonra da gereği diyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
ENKA Spor'da 'yüksek' transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz