Diğer Sporlar

Özbilen Avrupa ikincisi oldu

10 Temmuz 2016 Pazar 12:00 - Son Güncelleme 10 Temmuz 2016 Pazar 12:13

Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndan bir madalya haberi daha geldi.

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler yarı maratonda yarışan milli sporcu Kaan Kigen Özbilen, gümüş madalya aldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen organizasyonun 5. ve son gün sabah seansında, erkekler ve kadınlar yarı maraton yarışları yapıldı.

Kaan Kigen Özbilen, 21,0975 kilometrelik yarı maratonu, 1 saat 2 dakika 27 saniyelik derecesiyle 2. sırada bitirerek erkeklerde gümüş madalya kazandı. Milli sporcudan 24 saniye önce bitiş çizgisine gelen İsviçreli Tadesse Abraham, altın madalyanın sahibi oldu. Aynı kategoride yarışan bir diğer Türk atlet Ercan Muslu ise 1.05.00'lik derecesiyle 18. sırayı aldı.

Kadınlarda altın madalya, yarışı 1 saat 10 dakika 19 saniyede tamamlayan Portekizli Sara Moreira'ya gitti. Kadınlar yarı maratonda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Esma Aydemir, 1.11.49'luk zamanıyla 5'inci, Sultan Haydar da 1.12.34 ile 11. oldu.

Dördüncü gün sonunda dörder altın ve gümüş, bir de bronz madalyası bulunan Türkiye'nin, madalya sayısı böylece 10'a yükseldi.

Bakan Kılıç, milli atlet Özbilen'i tebrik etti

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler yarı maratonda ikinci olan Kaan Kigen Özbilen'i, yayımladığı mesajla kutladı.

Bakan Kılıç mesajında, milli atletin şampiyonada gümüş madalya kazanarak kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler yarı maratonda yarışan milli sporcumuz Kaan Kigen Özbilen bizleri gururlandırdı. Şampiyonada gümüş madalya kazanarak bizlere bu gururu yaşatan milli atletimizi yürekten kutluyor, spor yaşamında başarılarının devamını diliyorum. Başarısında emeği geçen herkese Türk sporu adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Bakan Kılıç'tan Yasemin Can'a tebrik
Yükleniyor lütfen bekleyiniz