Diğer Sporlar

Rekortmen atlet gözünü Rio'ya dikti

27 Temmuz 2015 Pazartesi 11:19 - Son Güncelleme 27 Temmuz 2015 Pazartesi 11:28

Jamaika asıllı Türk atlet Jak Ali Harvey, 2016 Olimpiyat Oyunları için iddialı.

ENKA Spor'un Jamaika asıllı Türk atleti Jak Ali Harvey, Türkiye rekorunu geliştirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye adına yarışmaktan çok mutluyum çünkü buradaki insanlar sıcak ve yardımsever. Ben de umarım dünya arenasında çok daha iyi yerlere gelerek Türkiye'yi temsil edeceğim" dedi.

İsviçre Bellinzona'da geçtiğimiz hafta düzenlenen "Gala Dei Castelli" yarışmasında 100 metrede 10.03'lük derecesiyle ikinci olarak "Türkiye Rekoru" kıran Harvey, Erzurum'da 1. Sprint ve Bayrak Yarışları'na katıldı.

Erkekler 100 metre yarışında 10.11'lik koşusunun yanında, milli atletler Emre Can Barnes, İzzet Safer ve Yiğitcan Hekimoğlu'ndan oluşan 4x100 metre bayrak takımıyla da 38.79'la en iyi dereceyi yapan Harvey, barajı geçtiği 2015 Dünya Şampiyonası ile 2016 Olimpiyat Oyunları için iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Harvey, yaptığı açıklamada, bu rekoru geliştirdiği için çok mutlu olduğunu, Türkiye'yi dünya arenasında temsil etmekten gurur ve onur duyduğunu belirtti.

Bu arenada Türkiye'yi daha çok temsil etmek istediğini aktaran Harvey, şunları söyledi:

"Bu rekor ve arkadan gelecek birkaç atletle beraber 4x100'de aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. Türkiye adına yarışmaktan çok mutluyum çünkü buradaki insanlar sıcak ve yardımsever. Ben de umarım dünya arenasında çok daha iyi yerlere gelerek Türkiye'yi temsil edeceğim. Koştuğum dereceyi daha da geliştirmek, bununla beraber önümüzdeki yıl Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda çok daha iyi dereceler ortaya koymak istiyorum. Çok iyi bir takıma sahibiz. Takımdaki dereceleri de geliştirerek dünya şampiyonası ve Rio'da iyi dereceler koşmak istiyoruz."

"Usain Bolt'la yarışmaktan gurur duyarım"

Jamaikalı sprinter Usain Bolt'un, Elmas Lig Londra ayağında elde ettiği 9.87'lik derecesini değerlendiren Harvey, "Bolt çok iyi bir yarışmacı. Kendini geliştireceğinden de eminim. Ben de iyi bir yarışmacıyım ve kendimi geliştiriyorum. Eğer önümüzdeki dönemlerde bir fırsat doğarsa onunla yarışmaktan da onur ve gurur duyacağım" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Atletizmde rekor günü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz