Diğer Sporlar

Rusya, Tokyo 2020 için girişimlerini sürdürüyor

29 Kasım 2019 Cuma 00:36 - Son Güncelleme 29 Kasım 2019 Cuma 00:40

Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Stanislav Pozdnyakov, "Sporcularımızın, Tokyo'daki Olimpiyat Oyunları'nda Rus bayrağı altında yarışmasını sağlamak için her türlü girişimde bulunacağız" dedi.

Rusya, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında yarışabilmek için girişimlerini sürdürüyor. Rus yetkililer, son olarak Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği ile görüşme gerçekleştirdi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Stanislav Pozdnyakov, "Sporcularımızın, Tokyo'daki Olimpiyat Oyunlarında Rus bayrağı altında yarışmasını sağlamak için her şeyi yapacağız" dedi.

Pozdnyakov, "Temiz olan sporcularımızın Tokyo'daki oyunlarda Rus bayrağı altında yarışacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı WADA, Rusya'nın daha önce defalarca doping skandalına karıştığı gerekçesiyle 4 yıl uluslararası spor organizasyonlarına katılmaması yönünde tavsiyede bulunmuştu.

WADA bu konudaki nihai kararını ise 9 Aralık'ta Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak toplantı sonrası verecek.

Ajansın, tavsiye kararına uyması durumunda Rus sporcuların olimpiyat bayrağı altında yarışmasına izin verilecek. Ancak sporcular temiz olduklarını ispatlamak için bazı testlerden geçmek zorunda kalacak.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın Rusya aleyhine vereceği herhangi bir karar Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ta temyize götürülebilecek.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'den anlamlı koşu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz