Diğer Sporlar

Şok açıklama: "Başkaları da var!"

11 Mart 2016 Cuma 12:09 - Son Güncelleme 11 Mart 2016 Cuma 15:20

Tartışmalara yol açan yasaklı maddeyi üreten firmadan da açıklama geldi.

Maria Sharapova ile ilgili doping skandalı yeni boyut kazanıyor. Tartışmalara yasaklı maddeyi üreten firma da katıldı. Firma yetkilileri, başka elit sporcuların da söz konusu ilacı kullanmış olabileceğini açıkladı.

Dünya Kadın tenisinin efsanelerinden Maria Sharapova adının karıştığı doping skandalı büyüyor. Rus raketin açıklamasının ardından deyim yerindeyse tenis dünyasında yer yerinden oynadı.

Sharapova'nın doping testinde pozitif çıkan maddenin adı 'Meldonyum'... Aslında bu madde daha önce Uluslararası Anti Doping Ajansı'nın yasaklı maddeler listesinde yoktu. Magnezyum içeren söz konusu ilaç, göğüs ağrısı ve kalp krizi tedavisinde kullanılıyor. Ancak bazı araştırmacılar ilacın, atletik performans ve dayanıklılığı arttırmak için de kullanıldığını belirtiyor.

Ünlü tenisçi savunmasında, aile geçmişinde diyabet olduğu için ilacı aile hekiminin bilgisi dahilinde 10 yıldır kullandığını söylemişti. Söz konusu maddenin 1 Ocak 2016 itibariyle WADA'nın yasaklı maddeler listesine alınmasıyla Sharapova krizi patlak verdi.=

Üretici firma: "Bir çok elit sporcu bu ilaçtan kullandı"

Görünen o ki "Meldonyum"dan daha bir çok elit sporcunun başı ağrıyacak... Zira Üretici firmadan bu konuda çarpıcı bir açıklama geldi.

Üretici firmanın yetkilileri dünya çapında bir çok elit sporcunun bu ilaçtan kullanmış olabileceğini duyurdu.

Firma yetkilisi, ''Eminimki bir çok elit sporcu bu ilaçtan kullandı. Bu ilaç kalp kası ve hücrelerinin aşırı yüklenme sırasında oksijensiz kalmasını önlüyor. Bir nevi sigorta gibi" ifadelerini kullandı.

Andy Murray'den de açıklama

Bu arada erkek tenisinin dünya 2 numarası Andy Murray de tartışmalara katıldı.

İskoç tenisçi, Sharapova'nın doping testinin pozitif çıkmasının ardından sporcuların daha fazla doping testine tabi tutulması gerektiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Rusya'daki meldonyum vakaları artıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz