Diğer Sporlar

Taraftarlara 'İstanbul Maratonu' çağrısı

30 Ekim 2017 Pazartesi 13:57 - Son Güncelleme 30 Ekim 2017 Pazartesi 14:14

Temel İhtiyaç Derneği'nin (TİDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray Kongre Üyesi Serhan Süzer, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarını, Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda yoksulluk ve israf ile mücadeleye destek olmaya çağırdıklarını bildirdi.

Bu arada 12 Kasım Pazar günü düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu organizasyonundaki halk koşusunun kayıtları başladı.

İsraf ve yoksullukla mücadele eden TİDER'in "Tider Etkisi ile İstanbul Maratonu" kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Süzer, İstanbul Maratonu'nda, "Adım Adım İyilik Peşinde Koş" hareketi içerisinde yer alarak TİDER modelinin yaygınlaştırılması için yeni kaynaklar yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Süzer, TİDER'in, Destek Marketleri ile yoksulluk ve israf gibi iki büyük sorunu birbiriyle yapıcı şekilde ilişkilendirerek çözüm üretmeye odaklandığını belirterek, şunları kaydetti:

"İsraf edilen tonlarca ürünü ihtiyaç sahipleriyle buluşturan Destek Marketlerden yararlanan bireyleri, ayrıca istihdama kazandırarak bu desteklere ihtiyaçları kalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu modelin memleket meselesi olduğu kanaatindeyim. O yüzden de modeli ülke çapında yaygınlaştırma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. TİDER olarak Destek Marketler yapısıyla dünya literatürüne yeni bir kavram kazandırdık. Bu marketler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin gıda, temizlik ürünleri ve kıyafet gibi temel ihtiyaçlarını, standartları yüksek bir markette alışveriş olanağı sunarak karşılamaya özen gösteriyoruz."

"Galatasaray taraftarı vefalıdır ve mücadelecidir"

Serhan Süzer, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarını, Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda yoksulluk ve israf ile mücadeleye destek olmaya çağırdıklarını belirterek, "Galatasaray taraftarı vefalıdır ve mücadelecidir. Kampanyada yanımızda olacaklarından şüphem yok." dedi.

"Fenerbahçeliler yardımlaşmayı sever"

TİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hande Tibuk da Net Holding olarak ihtiyaç sahiplerine destek veren bir sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Tibuk, TİDER bünyesinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin yanı sıra onları iş hayatına kazandırmayı da hedeflediklerini belirterek, Destek Marketler üzerinden yardım alan kişilerin sayısını artırmak için maratonda buluşacaklarını bildirdi.

Fenerbahçe Kongre Üyesi de olan Tibuk, "Her tür sosyal sorumluluk projesine en önde koşan Fenerbahçelileri, bağışlarıyla bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Fenerbahçeliler yardımlaşmayı sever. Birlikte hareket etmenin gücünü bilen ve yardımlaşma duygusu her zaman zirvede olan sevgili Fenerbahçeliler, gelin hep beraber TİDER’in kampanyasına destek olalım ve Destek Marketler ile bin ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olalım." şeklinde konuştu.

"Beşiktaş taraftarı duyarlı ve yardımseverdir"

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Burak Küntay ise israfın önlenmesine ve yoksullukla mücadeleye önem veren Beşiktaş taraftarlarını kampanyaya destek olmaya davet etti.

Küntay, "Bugün burada çok hayırlı bir iş için bir aradayız. Beşiktaş taraftarı duyarlı ve yardımseverdir, güç birliğine inanır. Kara kartalların, sesimize ses vereceğine eminim. Gelin hep beraber TİDER için, yoksullukla mücadele için, daha güzel yarınlar için el ele verelim." diye konuştu.

Verilen bilgiye göre, TİDER, 2015'te Maltepe’de açtığı ilk Destek Market ile bugüne kadar 5 bin aileye 1 milyon liranın üzerinde temel ihtiyaç ürünü ulaştırdı. Dernek, Bağcılar’da açtığı ikinci Destek Market’in ardından çalışma modelini tüm ülke geneline yaymayı hedefliyor.

Halk koşusunun kayıtları başladı

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda 12 Kasım Pazar günü düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu organizasyonundaki halk koşusunun kayıtları başladı.

Yapılan açıklamaya göre, Vodafone İstanbul Maratonu'nda yer alan ve her yıl "halk koşusu" adı ile düzenlenen 8 kilometrelik yürüyüş etkinliği, bu yıl "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" teması ile gerçekleştirilecek.

Altunizade'de saat 09.45'te startı verilecek ve Vodafone Park'ta son bulacak halk koşusuna yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Halk koşusu tişörtleri, 9-11 Kasım'da Yenikapı Maraton ve Spor Fuarı'nda dağıtılacak.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda halk koşusuna katılmak isteyen vatandaşlar, meydanlarda kurulan stantlarda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul tesislerinde kayıtlarını yaptırıp göğüs numaralarını alabilecek.

Sıradaki Haber
"Atletizmde son 4 yılda ciddi çıkış yakaladık"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz