Diğer Sporlar

“Türkiye’de kız istemek daha zor”

05 Nisan 2019 Cuma 12:49 - Son Güncelleme 05 Nisan 2019 Cuma 13:17

Küba asıllı milli atletimiz Yasmani Copello Escobar ve eşi Elif Copello Escobar TRT SPOR’a konuştu. Yasmani “Türkiye’de kız istemek 400 metre engelli koşmaktan daha zor” dedi.


Spor Her Yerde programının konuğu olan Yasmani Copello Escobar, Eylül ayında Katar’da katılacağı Dünya Atletizm Şampiyonası’na hazırlıklarını sürdürdüğünü ve kendini çok iyi hissettiğini söyledi: 

“Bu yıl çok önemli. Katar’da Eylül ayı sonunda Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılacağız. Konsantrasyonum yüzde yüz. Antrenmanlar da çok önemli. Burada çok iyi çalışıyorum. Doha’da ilk hedefim final koşmak ve daha sonra madalya kazanmak istiyorum”

Yasmani’nin eşi, aynı zamanda antrenörlerinden biri olan Elif Copello da “Biz artık iki hayatı bir yaşıyoruz. Hem sporu hem aile hayatını birlikte yaşıyoruz. Her zaman profesyonel bir şekilde hayatımızı yönlendiriyoruz. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Tabii ki zorluklar oluyor ama hedefe ulaşınca unutuyoruz. Artık hayatımızı oturduk”

Eskiden Yasmani Copello’nun tercümanlığını yapan Elif Copello Escobar da “Ben eski bir sporcuyum. Bu hayatın zorluklarını biliyorum. Biz bir arkadaşımızn aracılığıyla tanıştık. Amacım ona yardımcı olmaktı. 5 yıl oldu birbirimizi tanıyalı. 5-6 aylık evliyiz” dedi.

Yasmin Copello “400 metre engelli koşmak mı zor yoksa kız istemek mi zor?” sorusuna ise ‘Türkiye’de kız istemek” diye cevapladı.

“Dün bir kez daha iyi ki ‘Türk’üm’ dedim”

Yasmani Copello Türk bayrağı altında yarışıyor olması hakkında da “2014’ten bu yana bu armayı göğsümde taşıyorum. Hayatım o andan itibaren değişti. Hayatımda çok büyük önemi var. Eşim de bana bayrağın hikayesine kadar anlattı. Çok mutlu ve çok gururluyum. Dün bir şey oldu. Havalanından dönerken cüzdanımı düşürdüm. Biri de cüzdanımı getirdi ve bana teslim etti. O yüzden bir kez daha iyi ki Türk’üm dedim.” İfadesini kullandı.

Escobar, meşhur Pablo Escobar ve Kolombiya ile hiç bağı olmadığını ve Küba'da çok Escobar soyisimli aileler olduğunu söyledi. 

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Türkiye Oryantiring Şampiyonası Sivas’ta yapılacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz