Diğer Sporlar

(VİDEO) Aslı Çakır bilmecesi!

05 Aralık 2013 Perşembe 17:16 - Son Güncelleme 05 Aralık 2013 Perşembe 18:01

Doping yaptığı öne sürülen milli atlet ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Türkiye'nin atletizmdeki ilk olimpiyat altın madalyasıyla ilgili belirsizlik sürüyor. Dopingle suçlanan Aslı Çakır Alptekin hakkında işlem yapılmaması her geçen gün yeni iddiaları gündeme getiriyor.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda Aslı Çakır Alptekin'in 1500 metrede kazandığı altın madalya, üzerinden çok geçmeden tartışma konusu oldu. Milli atlet biyolojik pasaportunda değer değişikliklerinin tespit edilmesi üzerine, tedbir amaçlı müsabakalardan geçici olarak men edildi.

Ancak Aslı Çakır Alptekin ile ilgili resmi kararın bir türlü açıklanmaması beraberinde bir çok iddiayı getirdi.

Vatan Gazetesi'nden Lütfi Özel, milli atletle ilgili Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun bir mektup göndererek yaptırım talep ettiğini yazdı. Mektupta, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun ceza konusunda gecikmesinin, ülke için verilecek bir cezayı gündeme getireceği iddia edildi.

Hürriyet yazarı Celal Demirbilek ise, Aslı ile ilgili bilir kişi raporunun, milli atletin lehine hazırlandığını öne sürdü. Haberde, Aslı Çakır Alptekin'de rastlanan değer değişikliklerinin, doping sebebiyle değil, fizyolojik değişikliklerden kaynaklandığı kaydedildi.

Sıradaki Haber
"Atletizmi 7 bölgeye yayacağız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz