Diğer Sporlar

VİDEO | Beylikdüzü'ndeki triatlon yarışları nefes kesti

31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:15 - Son Güncelleme 31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:48

Avrupa Triatlon Birliği (ETU) ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından organize edilen ve Beylikdüzü Belediyesi'nin destek verdiği 2017 Triatlon Avrupa Kupası'nın İstanbul ayağı, Gürpınar Sahili'nde koşuldu. Yarışmanın ikinci gününde elit sporcular önce 1500 metre yüzdü, ardından 40 kilometre pedal çevirdi ve son olarak 10 kilometre koşarak parkuru tamamladı.

Avrupa Triatlon Birliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 2017 Triatlon Avrupa Kupası'nın İstanbul ayağı, Elit Kadınlar ve Elit Erkekler müsabakalarıyla tamamlandı.

Sporcular, yarışmaya 1500 metrelik yüzme etabıyla başladı; ardından 40 kilometrelik bisiklet parkuru ile devam etti. Son olarak 10 kilometrelik koşu parkurunda mücadele eden yarışmacılar, hiç ara vermeden müsabakayı tamamladı.

İşte dereceye girenler

Elit Kadınlar mücadelesinde birinciliği Kanadalı Emy Legault'un aldığı mücadelede, Ukraynalı Margaryta Krylova ikinci, Avustralyalı Grace Musgrove üçüncülüğü elde etti. Elit Erkekler mücadelesinde ise Rus sporcu Andrey Bryukhankov ilk sırayı alırken, Ukraynalı Dmytro Malyar ikinci, Rus sporcu Anton Kozlov ise üçüncü oldu.

Sporcular kupalarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik'ten aldı. Yarışları ETU Başkanı Renato Bertrandi ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, Gürpınar Sahili'nde ilk kez düzenlenen organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürpınar'ın bundan sonra spor müsabakalarına ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini belirten İmamoğlu, "Uluslararası klasmanda çok verimli iki gün geçirdik. Büyük bir azimle parkuru tamamlayan ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Elit Kadınlar kategorisinde birinci olan Kanadalı milli sporcu Emy Legault, ilk defa geldiği Türkiye'yi çok sevdiğini ve tekrar gelmek istediğini dile getirdi. Yarışmayı beşincilikle bitiren İpek Öztosun ise organizasyon Türkiye'de olduğu için şanslı olduklarını belirtti.

Sıradaki Haber
Milli atlet Bahar Atalay dünya ikincisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz