Diğer Sporlar

Yürüyüş milli takımının Ayvalık kampı

27 Şubat 2014 Perşembe 11:38 - Son Güncelleme 27 Şubat 2014 Perşembe 11:46

Yürüyüş Milli Takımı, Sarımsaklı Plajları'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Ayvalık'ta kampa giren Türkiye Atletizm Federasyonu Gençler ve Büyükler Yürüyüş Milli Takımı, Sarımsaklı Plajları'nda çalışmalarını sürdürüyor.

İlçede 16 Şubat'ta kampa giren ve 7 antrenör eşliğinde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdüren 5 bayan, 12 erkek milli takım sporcusu, dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları'nda kondisyon ağırlıklı antrenmanlar yapıyor.

28 Şubat'ta Mersin'de federasyon deneme yarışlarına katılacak milli takım, tekrar Ayvalık'a dönerek, kamp çalışmalarını 7 Mart'a kadar sürdürecek.

Mersin'deki yarışlarda dereceye giren sporcular, 16 Mart'ta İsviçre'de yapılacak EA Permit Lugano Kupası Yürüyüş Yarışması ile 12 Nisan'da Bulgaristan'da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Milli Takım Yürüyüş Kampı Müdürü İrfan Özdemir, milli takımın Ayvalık'ta yarışlara iyi hazırlandığını belirterek, sporcuların İsviçre ve Bulgaristan'dan derecelerle dönmeyi hedeflediğini ifade etti.

Ayvalık ve civarının yürüyüş için en iyi imkanı tanıdığını vurgulayan Özdemir, "Antrenman parkurumuz çalışmalarımız için çok elverişli. Sporcularımızın, hem İsviçre hem de Bulgaristan'da yapılacak şampiyonalarda Türkiye rekoru kıracaklarına inanıyorum. Sporcularımız çok iyi düzeydeler. Bu performanslarını, formlarını muhafaza ettikleri takdirde çok iyi dereceler alacaklar" dedi.

Van bölgesi sporcularından Mert Atlı, amaçlarının Balkan şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanmak, daha sonra Çin'de gerçekleştirilecek Dünya Kupası'na katılmak olduğunu söyledi.

Balkan Şampiyonası ve Dünya Kupası yarışlarından sonra antrenörleriyle 2016 olimpiyatlarını ana hedef olarak belirlediklerini dile getiren Atlı, "Bu seneki ara yarışları en iyi şekilde geçirerek ana hedefimiz olan 2016 olimpiyatlarına katılmayı amaçlıyoruz. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

8 yıldır yürüyüş sporuyla ilgilendiğini dile getiren 2013'ün 10 kilometrede genç kadınlar balkan şampiyonu Gamze Özgür ise mart ve nisandaki yarışlardan da iyi dereceler hedeflediğini vurgulayarak, "Her yarışta ülkemize madalya kazandırmak en büyük hedefimiz" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
Gamze Bulut'tan madalya sözü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz