Diğer Sporlar

Zirve hedefi için yeniden başlayacak

15 Aralık 2016 Perşembe 11:41 - Son Güncelleme 15 Aralık 2016 Perşembe 08:45

Doping kullandığı gerekçesiyle 4 yıl ceza alan milli atlet Alptekin, yeniden eski günlerine dönmeyi hedefliyor.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından doping cezası 8 yıldan 4 yıla indirilmesinin ardından pistlere dönen milli atlet Aslı Çakır, 2017'de katılmayı hedeflediği organizasyonlarda derece elde ederek, tekrar eski günlerindeki başarılarını yakalamak istiyor.

Doping cezasını 10 Ocak 2017'de tamamlayacak olan 31 yaşındaki Aslı Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşındayken ilkokul 4. sınıfta başladığı sporun kendisi için önemli bir tutku olduğunu söyledi.

Öğretmenin kendisini keşfettiğini anlatan Aslı, "Atletizm okul seçmesinde üçüncü olmuştum. Bunun sonucunda beden eğitimi öğretmenimin teşvik etmesiyle spora başladım. Ondan sonra devamı yavaş yavaş geldi." dedi.

Aslı Çakır, 4 yıl spordan ayrı kaldığını, CAS tarafından yarışlardan men cezasında indirime gidilmesinin ardından pistlere dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Çok zorlu bir süreci geride bıraktığını dile getiren milli sporcu, şöyle konuştu:

"Koşmak benim için özgürlük gibi bir şey. Koşmak kendimi bulduğum alan. İşimi çok seviyorum, tekrar pistlere dönüyorum. Hazırlıklarımız da gayet iyi gidiyor. Tekrar başarılar yaşamak için çalışıyoruz. Ocak ayında bir salon denemesi düşünüyoruz. Bu hazırlıkları federasyonla yapıyoruz. Şubat ayında Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası var. Daha sonra 5 Mart'ta Avrupa Salon Şampiyonası var. Bunlara hazırlanıp derece yapmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız güzel devam ediyor, şu an bir sıkıntı yok. İnşallah başarılarla döneceğiz."

"2017 yılı benim için yeniden doğuş olacak"

Aslı Çakır, cezasının bitecek olması nedeniyle yoğun tempoda çalıştığını ve 2017 yılında adını başarılarla duyurmayı arzuladığını vurguladı.

Kendine destek olanların yüzünü pistlerde alacağı sonuçla güldürmeyi hedeflediğini ifade eden Aslı, şunları söyledi:

"2017 yılı benim için yeniden doğuş olacak. Yaz mevsiminde Londra'da Dünya Şampiyonası var. En büyük hedef orası. Orada güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz. Adımı tekrar iyi bir şekilde duyuracağım. 2017 benim için yeniden başlangıç olacak. 2017 yılında tekrar zirveye çıkmayı hedefliyoruz. Tabi bu çok çalışarak olacak. Eskisinden daha çok çalışıyorum, çok başarılı olacağıma inanıyorum. Yeniden Aslı'yı en iyi şekilde pistlerde göstereceğim. Bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandırmayı hedefliyorum."

Sabah ve akşam olmak üzere günde çift antrenman yaptığını belirten milli atlet, "Antrenmanlar yaklaşık 3 saat sürüyor. Havalar soğudu, soğuk biraz etkiliyor ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaza hazırlık bakımında Erciyes'te 2 bin rakımda antrenman yapmak bizim için iyi oluyor. Kendimi iyi hissediyorum, 2020 yılına kadar spor yapmayı düşünüyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemi temsil edip sporu bırakmayı planlıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu, destekleri için federasyon yetkilileri ve Kayseri Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici'ye teşekkür etti.

Altınok: "Her şey iyi gidiyor"

Antrenör Süleyman Altınok ise Aslı Çakır'ın çok önemli bir sporcu olduğuna dikkati çekti.

Ocak ayından itibaren yarışmalara katılmayı hedeflediklerini dile getiren Altınok, "İyi bir durumdayız, her şey iyi gidiyor. 2017 yılında bir çok yarışmaya katılacağız. Şimdilik Kayseri'de çalışıyoruz, planlamamızda başka yerler de olacak. Aslı'nın idmandaki performansları 2017 yılında iyi dereceler elde edeceğini gösteriyor." dedi.

Aslı Çakır'ın 4 yıldır spordan uzak kaldığına değinen Altınok, salon yarışlarıyla bu açığı kapatıp, yaza iyi girmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sıradaki Haber
İstanbul Yarı Maratonu'na 'altın' müjdesi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz