Diğer Sporlar

Badminton: 2016 Rio Olimpiyatları elemeleri

17 Aralık 2015 Perşembe 13:49 - Son Güncelleme 17 Aralık 2015 Perşembe 11:53

"International Challenge Tournament" ön eleme müsabakalarıyla başladı.

Mersin'de düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Eleme Turnuvası "International Challenge Tournament" ön eleme müsabakalarıyla başladı.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Servet Tazegül Spor Salonu'nda yaptığı açıklamada, 104'ü yabancı 96'sı Türk olmak üzere toplamda 200 sporcunun turnuvada yer alacağını söyledi.

Olimpiyat elemelerine Türk badmintoncuların 5 kategoride katıldığını ifade eden Özmekik, 15 bin dolar ödüllü turnuvada turnuvada tek bayanlar, tek erkekler, çift bayanlar, çift erkekler ve karışık çiftlerin mücadele edeceğini belirtti.

Turnuvanın olimpiyatlar için kota alma anlamında önemli olduğuna dikkati çeken Özmekik, şöyle devam etti:

"Tek bayanlarda Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak şu an kotanın içinde. İkisi de kotayı almış durumda ama kurallar gereği bir tanesi 2016 Rio Olimpiyatları'na gidecek. Şu an çift bayanlarda da kota şansımız devam ediyor. Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak, çift bayanlarda da yarı final ve final müsabakası yapmak için mücadele edecek. Bulgar, Alman ve Avustralyalı sporcularla mücadele edecekler. Tek erkeklerde yine Emre Vural var. O da şu an 100. sıraya yaklaştı. Kota şansı var ama tek bayanlardaki gibi garanti değil."

Özmekik, olimpiyatlarda önemli başarılar elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

18 Aralık Cuma günü resmi açılış töreni yapılacak olan turnuva, 20 Aralık Pazar günü oynanacak final müsabakalarıyla sona erecek.

Sıradaki Haber
Yarış atlarının kadın antrenörü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz