Diğer Sporlar

Badmintoncular Çin'de puan avında

27 Temmuz 2018 Cuma 13:21 - Son Güncelleme 27 Temmuz 2018 Cuma 13:30

Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek milli badmintoncular, olimpiyatlara katılım yolunda hanelerine önemli puanlar yazdırmayı amaçlıyor.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ile milli sporcular Emre Lale ve Aliye Demirbağ, Çin'in Nanjing kentinde 30 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek şampiyona öncesi AA'ya açıklamalarda bulundu.

Özmekik, Dünya Badminton Şampiyonası'nda tek kadınlarda Neslihan Yiğit ve Aliye Demirbağ, tek erkeklerde Emre Lale, çift kadınlarda ise Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci'nin Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Şampiyonanın 2020 Tokyo Olimpiyatları'na puan veren bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Özmekik, "Sporcularımız öncelikle puan, daha sonra da derece için mücadele edecekler" dedi.

Özmekik, milli sporcuların madalya şanslarının az olduğunu belirterek, "Dünya sıralamasında Neslihan Yiğit 44. sırada bulunuyor. Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci çiftlerde 56. sırada yer alıyor. Dolayısıyla madalya zor gözüküyor." ifadelerini kullandı.

"Dünya Badminton Şampiyonası olimpiyatlara iyi puan veriyor." diyen Özmekik, "Önemli olan olimpiyatlar için puan almak. Sporcularımızdan iyi puanlar almalarını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Tek kadınlarda şu anki sıralamalar dikkate alındığında Neslihan Yiğit ve Aliye Demirbağ'ın olimpiyat kotası içinde bulunduğunu söyleyen Özmekik, çift kadınlardaki sporcuların Tokyo 2020'ye gidebilmeleri için ilk 20'ye girmeleri gerektiğini dile getirdi.

Özmekik, tek erkekler dünya sıralamasının 94. basamağındaki Emre Lale'den olimpiyat için umutlu olduklarını belirterek, "Emre Lale'nin olimpiyatları garantilemesi için ilk 70-75'e girmesi gerekiyor. Hedefimiz, Emre'yi olimpiyatlara göndermek. Emin adımlarla kotaya doğru ilerliyor." diye konuştu.

Emre Lale: "Bu şampiyona benim için önemli"

Milli badmintoncu Emre Lale, büyükler ferdi kategoride ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Dünya Şampiyonası'nda ilk turda Avusturyalı Luka Wraber ile mücadele edecek 24 yaşındaki Emre, "Daha önce Wraber ile karşılaşmış ve 2-1 yenilmiştim. İnşallah, bu sefer ben kazanacağım. İlk turu geçersem daha sonra büyük ihtimal Japon Kento Momota ile karşılaşacağım. Onunla yapacağım maçı büyük bir hevesle bekliyorum. İnşallah, şampiyona benim adıma çok güzel geçer." ifadelerini kullandı.

Emre, olimpiyatlara katılan erkek Türk badmintoncunun bulunmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak bir ilki gerçekleştirmek istiyorum. Onun için bu şampiyona benim için önemli. Çünkü olimpiyatlar için iyi puan veriyor. Dolayısıyla elimden gelenin en iyisini yapacağım. Badmintonda Türkiye'nin erkeklerde çok iyi yerlere gelebileceğini göstermek istiyorum. Dünyadaki en iyi rakiplerimle her zaman her turnuvada başa baş yarışmayı amaçlıyorum."

Aliye Demirbağ: "Çok heyecanlıyım"

Dünya Şampiyonası'nda tek kadınlarda mücadele edecek milli badmintonculardan Aliye Demirbağ ise daha önce gençler kategorisinde yarıştığına dikkati çekerek, "Büyüklerde ilk senem. İlk kez büyüklerde Dünya Şampiyonası'na katılacağım için çok heyecanlıyım." dedi.

Gençlerde Avrupa üçüncülüğü bulunan 20 yaşındaki Aliye, "Büyükler kategorisine geçtiğimde dünya sıralamasında 400. basamaklarda yer alıyordum. Şu an dünya 71 numarasıyım. Dünya Şampiyonası'ndaki ilk senem olduğu için derece için henüz erken." şeklinde görüş belirtti.

Aliye, dünyanın en iyi badmintoncularının Çin'deki şampiyonaya katılacağının altını çizerek, şunları söyledi:

"İlk turda İsviçreli Sabrina Jaquet ile mücadele edeceğim. Beş yıl önce karşılaşmıştık, kaybetmiştim. Badmintondaki ilk yıllarımdı. Rakibim dünya sıralamasında 49'uncu durumda. Ortada bir maç, kazanırsam çok iyi olacak. İlk kez katıldığım Dünya Şampiyonası'nda tur atlamak çok iyi bir motivasyon olacak. Şampiyonada yer almak bile beni çok mutlu ediyor ama tabii ki bu yeterli değil. İlerleyen yıllarda, bir ilki başararak bu şampiyonada ülkemize madalya kazandırmayı hedefliyorum. Her zaman daha iyisini hedefliyoruz. Böyle de devam edecek."

Sıradaki Haber
Milli atletler Almanya'da sahne alacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz