Diğer Sporlar

Badmintonda madalya yağdı

10 Kasım 2014 Pazartesi 16:17 - Son Güncelleme 10 Kasım 2014 Pazartesi 16:21

Türk Milli Takımı, Fas Badminton Turnuvası'nda 8 madalya kazandı.

Türk Milli Takımı, olimpiyat kotası için puan veren Uluslararası Fas Badminton Turnuvası'nda 8 madalya kazandı.

Türkiye Badminton Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 6-9 Kasım tarihlerinde Fas'ın Kazablanka kentinde yapılan turnuvada Türk sporcular 8 madalya alma başarısını gösterdi.

2016 Rio Olimpiyatları'na puan veren turnuvalardan biri olan 5 bin dolar ödüllü turnuvada, çift erkeklerde Sinan Zorlu-Yusuf Bay, karışık çiftlerde Melih Turgut-Fatmanur Yavuz ve çift bayanlarda Fatmanur Yavuz-Kader İnal, kategorilerinde altın madalya kazandı.

Çift bayanlarda Cemre Fere-Ebru Tunalı çifti ikinci olurken, Ebru Yazgan-Büşra Ünlü ve Aliye Demirbağ-Yaren Dölcü çiftleri üçüncü sırada yer aldı.

Ayrıca tek erkeklerde Enis Sesalan ve tek bayanlarda Kader İnal da bronz madalya alan diğer sporcular oldu.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, hedeflerinin tek bayanlar, çift bayanlar ve tek erkeklerde kota almak olduğunu belirterek, desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür etti.

Keçiören'de tamamlanmak üzere olan Melih Gökçek Badminton Olimpiyat Merkezi için Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de teşekkür eden Özmekik, "Bu merkezde ülkesine, milletine ve bayrağına sevdalı, İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinleten ve bayrağımızı göndere çektiren, disiplinli ve ahlaklı gençler yetiştirerek, tesisin hakkını vereceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Muratpaşa Avrupa'da tur peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz