Diğer Sporlar

Bakan Kılıç'tan Anıtkabir'e 19 Mayıs ziyareti

15 Mayıs 2014 Perşembe 11:24 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2014 Perşembe 11:30

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası programı çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

"Yaşadığımız hüznü ve acıyı kelimelerle tarif edebilmek mümkün değil"

Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklalini ve kutlu istikbal yürüyüşünü temsil eden Gençlik Haftası vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle milletçe yastayız. Yaşadığımız hüznü ve acıyı kelimelerle tarif edebilmek mümkün değil. 'Ateş düştüğü yeri yakar' derler ama bu ateş bütün Türk milletinin yüreğine düşmüş, 77 milyonun yüreği bu acıyla yanmıştır, yanmaktadır. Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca atlattığı çetin sınavlar gibi bu badirenin de üstesinden gelecek, gereken dersleri çıkaracak, yaraları bir an evvel sarmak için bütün imkanlarını seferber edecektir. Matemimiz sebebiyle bu yıl 19 Mayıs'ı anma kutlamalarını, resmi törenler dışında iptal ettik.

Şunu bilmeni isteriz ki; bundan 95 yıl önce, 19 Mayıs 1919'da, künyesini her zaman üzerimde gururla taşıdığım memleketim Samsun'dan yaktığın kurtuluş ve bağımsızlık meşalesi bugün hala capcanlı ve dipdiridir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türk gençliğine bıraktığın bu emaneti geleceğe güçlü şekilde taşımak için gerekli bütün çalışmaları Türk gençliğiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 hedefleri çerçevesinde Hükümetimiz eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar hemen her alanda gençlerimizin donanımlarını, birikimlerini artıracak adımları atmaktadır. Manevi huzurunda, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, Türkiye'nin dirliği ve düzeni için canını vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun."

Törene, Kılıç'ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Müsteşar Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ve diğer birim müdürleri katıldı.

Sıradaki Haber
Hentbolda sona doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz