Diğer Sporlar

14. etapta zafer Cavendish'in

16 Temmuz 2016 Cumartesi 20:07 - Son Güncelleme 16 Temmuz 2016 Cumartesi 17:10

14. etabı Dimension Team takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish kazandı.

Yol bisikletinin en prestijli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) on dördüncü etabında, Dimension Team takımının Büyük Britanyalı bisikletçisi c birinci oldu.

Montelimar ile Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux yerel idareleri arasındaki 208,5 kilometrelik parkurda düzenlenen on dördüncü etabı Cavendish, 5 saat 43 dakika 49 saniyelik derecesiyle birinci sırada tamamladı.

Etapta, Katusha takımından Norveçli bisikletçi Alexander Kristoff ikinci, Tinkoff ekibinden Slovak sürücü Peter Sagan ise üçüncü sırada yer aldı.

Bu sonuçların ardından genel klasmanda liderliğini sürdüren Sky takımının Büyük Britanyalı bisikletçisi Christopher Froome, yarınki etapta sarı mayoyu taşımaya devam edecek.

Öte yandan bu etabı da birinci bitirerek 30. kez Fransa Bisiklet Turu'nda etap kazanan Mark Cavendish, 34 birincilikle bu alandaki rekorun sahibi Eddy Merckx'e biraz daha yaklaştı.

Turun on beşinci etabı, Bourg-en-Bresse ile Culoz yerel idareleri arasındaki 160 kilometrelik parkurda yarın yapılacak.

Bu yıl 103'üncüsü organize edilen Fransa Bisiklet Turu, 24 Temmuz Pazar günü Fransa'nın başkenti Paris'te son bulacak. Tura katılan sporcular, 21 etap sonunda 3 bin 519 kilometre pedal çevirecek.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Fransa'da 12. etap Gendt'in
Yükleniyor lütfen bekleyiniz