Diğer Sporlar

"Altın Bisiklet" Froome'un

30 Ekim 2013 Çarşamba 16:51 - Son Güncelleme 30 Ekim 2013 Çarşamba 16:54

Britanyalı Froome, yılın en iyi bisikletçisine verilen Altın Bisiklet ödülü aldı

Fransa Bisiklet Turu'nu kazanarak, kariyerinin en önemli başarısına imza atan Sky Takımı'nın Büyük Britanyalı bisikletçisi Christopher Froome, Altın Bisiklet (Velo d'Or ) ödülünün sahibi oldu.

Fransız bisiklet dergisi "Velo Magazine" tarafından 1992'den beri verilen Altın Bisiklet'in bu yılki sahibi de geçen yıl olduğu gibi Büyük Britanya'dan çıktı. Bu yıl 100'üncüsü yapılan Fransa Bisiklet Turu'nu, rakiplerine büyük üstünlük kurarak kazanan Froome, ödülün, geçen yıl kazanan Bradley Wiggins'ten sonra bu yıl da Büyük Britanya'ya gitmesini sağladı.

Bisiklet sporunu takip eden gazetecilerinin katıldığı oylamada, Fransa Bisiklet Turu zaferi dışında bu yıl Criterium du Dauphine, Romandie ve Umman turlarını da kazanan Froome'u, İtalya Bisiklet Turu şampiyonu ve İspanya Bisiklet Turu ikincisi İtalyan bisikletçi Vincenzo Nibali takip etti. 2012'den sonra bu seneki Fransa Bisiklet Turu'nda da "yeşil mayo"yu (puan klasmanı) elde eden Slovak Peter Sagan ise üçüncü oldu.

Klasik tek gün yarışlarından Paris-Roubaix ve Flanders Turu'nda zafere ulaşan İsviçreli Fabian Cancellara'nın dördüncü olduğu oylamada, Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası'nda altın madalyayı boynuna takan Portekizli Rui Costa da beşinciliği elde etti.

Movistar'ın Fransa Bisiklet Turu'nda ikinci olan 23 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçisi Nairo Quintana, "yılın en iyi genç bisikletçisi" seçildi.

Altın Bisiklet'i son 5 yıldır kazanan isimler şöyle:

2009 Alberto Contador (İspanya)
2010 Fabian Cancellara (İsviçre)
2011 Philippe Gilbert (Belçika)
2012 Bradley Wiggins (Büyük Britanya)
2013 Chris Froome (Büyük Britanya)

Sıradaki Haber
Siverek'te bisiklet turu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz