Diğer Sporlar

Aspendos-Termessos etabı Madsen'in

12 Şubat 2022 Cumartesi 16:19 - Son Güncelleme 12 Şubat 2022 Cumartesi 16:23  |  Kaynak : DHA

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından Tour Of Antalya 2022’nin 3'üncü etabı olan 110.6 kilometrelik Aspendos-Termessos etabını Uno-X takımından Jacob Hidsgaul Madsen 2.43.34'lük derecesi ile kazandı.

Tour Of Antalya 2022'nin Aspendos-Termessos etabı, saat 12.45'te Aspendos Antik Tiyatrosu'ndan başladı. Herkesin birbirini kontrol ettiği bu etapta ilk 20 kilometre tek grup halinde geçildi. Başlarda sporcuların temposu saatte 35-42 kilometre arasında cereyan etti. 26'ncı kilometrede Giotti Victoria Savini Due takımından Gergely Szarka ile, Spor Toto takımından Edgar Nieto Nohales atak yapıp ön grubu oluşturdu ve pelotonla farkı önce 1 dakika 10 saniyeye sonra 1 dakika 50 saniyeye, daha sonra da 2 dakika 25 saniyeye kadar çıkardı.

Etabın 53'üncü kilometresindeki İklim Değişikliği Farkındalığı Prim Kapısı'nı Spor Toto takımından Edgar Nieto Nohales 1'inci geçti. Giotti Victoria Savini Due takımından Gergely Szarka 2'nciliği elde ederken, 3'üncü sırada Win Sungod'dan Jakub Scott yer aldı.

Tırmanış primini Nohales aldı

72.7'nci kilometredeki Tırmanış Prim Kapısı, öndeki ikiliden biri olan Spor-Toto'dan Edgar Nieto Nohales'in 1'inciliği ile geçilirken Gergely Szarka 2'nciliği elde etti. Bu arada öndeki kaçış grubundan Szarka düştü ve Saris Rouvy Sauerland takımından Jan Knolle Nohales'in peşine takıldı. Yeni zaman farkı 40 saniye olarak verildi.

Sprint primi Knolle'nin

Etabın 88.3'üncü kilometresinde Sprint Prim Kapısı geçildi. Kaçış grubuna sonradan katılan Saris Rouvy Sauerland takımından Jan Knolle çizgiyi 1'inci geçti. Edgar Nieto Nohales ise 2'nciliği aldı. Pelotonla yeni zaman farkı yine 1 dakika 10 saniyeye çıktı.

Peloton'dan kaça 3 sporcu öndeki ikiliye dahil oldu

Finişe 14 kilometre kala pelotondan kaçan Bingoal Pauwels Sauces'tan Ludovic Robeet, Win Sungod takımından Matthew Gibson ve Jakub Scott kaçış grubunu yakalayıp 5 bisikletçi birlikte tempo yapmaya başladılar. Finişe 9 kilometre kala, tam tırmanmanın başladığı anda Peloton'un hızı saatte 27 kilometreye ulaştı.

Finişe 20 bisikletçi girdi

Tırmanma etabının son metrelerine kadar grup çok kalabalıktı. 2 kilometre kala gruplar yavaş yavaş parçalandı. Son 500 metrede ataklar peşi sıra geldi. Uno-X takımından Jacob Hindsgaul Madsen yaptığı atakla etabı kazandı ve aynı zamanda son tırmanış priminin de sahibi oldu.

3 gündür devam eden Tour of Antalya, yarın koşulacak 162.1 kilometrelik Antalya-Antalya etabı ile sona erecek ve 2022'nin şampiyonu da belirlenmiş olacak. 

Sıradaki Haber
"Bu yöreyi ve tırmanışları çok iyi biliyorum"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz