Diğer Sporlar

Bisiklet sporlarının da merkezi olacak

10 Kasım 2015 Salı 11:49 - Son Güncelleme 10 Kasım 2015 Salı 11:53

Erciyes, adrenalin tutkunu bisikletçilere de hizmet verecek.

Türkiye'nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden olan Erciyes, adrenalin tutkunu bisikletçilere de hizmet verecek.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes Dağı'nı çok yönlü uluslararası bir merkez haline getirmek için yaklaşık 10 yıldır çaba gösterdiklerini ve önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.

Erciyes'in bu zamana kadar kış turizm merkezi olarak gündeme geldiğine dikkati çeken Cıngı, bugüne dek yaklaşık 200 milyon avro harcanan ve yatırımların devam ettiği Erciyes Kayak Merkezi ve Kış Sporları Projesi'nin sadece kış aylarıyla kısıtlanmasından yana olmadıklarını vurguladı.

Erciyes'ten dört mevsim istifade edilmesini istediklerini belirten Cıngı, şunları kaydetti:

"Kışın özellikle hafta sonları ortalama 250-300 bin kişiyi misafir ediyoruz. Kış döneminde çok aktif bir şekilde Erciyes'i kullanabiliyoruz. Sezon bittikten sonra da Erciyes'in boş kalmaması için projeler gerçekleştiriyoruz. Bunların başında da adrenalin yüklü bisiklet sporları geliyor. Ülkemizde bisiklet sporlarında bir canlanma var. Gruplar oluşuyor, kulüpler kuruluyor, çeşitli müsabakalar yapılıyor. Erciyes'te bu açıdan özellikle dağ bisikleti için çok uygun bir mecra. Şuanda Erciyes'te uzunluğu 102 kilometreyi bulan 36 farklı kayak pistimiz var. Bu pistler artık yazın adrenalin tutkunu bisikletçilere hizmet verecek. Özellikle Tekir ve Hacılar'da bulunan 2 gondol hattımız bisiklet taşımaya ve 'downhill' dediğimiz yukarıdan iniş sporu için çok müsait."

Cıngı, geçen yaz kayak merkezinde iki ulusal ve uluslararası bisiklet yarışına ev sahipliği yaptıklarını, bu sayede bisiklet sporuyla ilgilenenlerin dikkatini Erciyes'e çekmeyi başardıklarını dile getirdi.

Bu yarışları yaygınlaştırmak ve yazın özellikle bisiklet sporuyla ilgilenen vatandaşları Erciyes'te yaz boyunca ağırlamak istediklerini aktaran Cıngı, şöyle devam etti:

"Erciyes'te pedal çevirmeye başlayan bir bisikletçimiz, her biri 15-20 kilometre uzaklıktaki başka bir noktaya pistler ve teleferikler vasıtasıyla ulaşabiliyor. Adrenalin tutkunları, Erciyes'te 3 bin 400 metreden aşağıya bisikletle inme heyecanını yaşayabilecekler. Tabii ortamlarda oldukça mukavemete yönelik parkurlarımız var. Bunun yanında uluslararası standartları da sağlayacak, hem güvenlik tedbirlerinin alınacağı hem de adrenalin oranın yükseltecek rampalar, çukurlar, işaretlemeler yapılacak. Bunlarla alakalı özel sektörde bisiklet profesyonelleriyle görüşüyoruz. Gerekirse yap işlet modeliyle de çok emsalsiz pistler oluşturacağız."

Dünyanın en ucuz bisiklet sporu merkezi olacak

Cıngı, Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi ülkelerde kayak merkezlerinin aynı zamanda bisiklet sporları başta olmak üzere yaz aktiviteleri için de kullanıldığına işaret etti.

Bu ülkelerde tesislerin bisikletle kullanılması durumunda kullanıcıdan daha fazla ücret talep edildiğini aktaran Cıngı, Erciyes'te bunun için ayrıca ücret talep etmeyeceklerini, bu yönüyle Erciyes'in dünyanın en ucuz bisiklet sporu merkezi olacağını kaydetti.

Murat Cahit Cıngı, Erciyes'in tek başına bir dağ olmasına rağmen çok sayıda kubbe şeklinde tepeciklere sahip olduğunu ve bunun da dağ bisikleti için çok uygun bir ortam oluşturduğunu, farklı zorluk derecelerine göre parkurlar hazırlayabildiklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Bisikletle 100 bin kilometre yol
Yükleniyor lütfen bekleyiniz