Diğer Sporlar

Chris Froome, Ineos'tan ayrılabilir

15 Mayıs 2020 Cuma 14:26 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2020 Cuma 14:34

Ineos takımıyla 4 kez Fransa Turu şampiyonu olan ünlü bisikletçi Chris Froome, bu yıl farklı bir takıma transfer olabilir.

Dünyanın en fazla izlenen bisiklet yarışı Fransa Turu'nu dört kez kazanan Britanyalı Chris Froome, beşinci galibiyetle tarihe geçmek istiyor. Britanyalı pedal, geçen yılki yarış öncesinde büyük bir kaza yapmış ve tura katılamamıştı.

Froome, Fransa Turu'nu 4 kez kazanırken, 2018'de Geraint Thomas; 2019'da Egan Bernal aynı başarıyı yakalayınca, bu yılki tur öncesinde takımda liderlik mücadelesi yaşanıyor

“İyileşme sürecimi tamamladım. Bence bu yıl Fransa'yı kazanabilirim" diyen Froome, “Turu beşinci kez kazanmak, spordaki en büyük geri dönüş hikayelerinden biri olur!” şeklinde konuşmuştu.

Son günlerde ise basında yer alan haberlerde sıklıkla 34 yaşındaki bisikletçinin, Fransa Turu öncesinde farklı bir takıma transfer olmak istediği belirtiliyor.

2020 sonunda takımı Ineos ile sona erecek sözleşmesi halen yenilemediği belirtilen Froome’un, önümüzdeki sezon için farklı takımlarla görüşme halinde olduğu ifade ediliyor.

Özellikle iki Dünya Turu takımının Froome’un transferiyle yakından ilgilendiği belirtilirken, bu takımların isimleri henüz açıklanmadı.  

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Bisiklette 6 Temmuz'a kadar olan yarışlar ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz