Diğer Sporlar

Fransa Turu sürprizlere açık

27 Ağustos 2020 Perşembe 12:56 - Son Güncelleme 27 Ağustos 2020 Perşembe 13:08  |  Kaynak : TRT SPOR

Dünyanın en prestijli yarışlarının başında gelen Fransa Turu, alışık olunmayan bir tarihte düzenlenecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle yol bisikleti takviminin baştan sona değiştiği sezonda, 21 günlük Fransa Bisiklet Turu, cumartesi günü başlayacak.

107. kez düzenlenecek organizasyonda, sporcular, yaklaşık 3 bin 500 kilometre kat edecek. 20 Eylül'de Paris'te tamamlanacak Fransa turunda 22 takımdan 176 bisikletçi yer alacak.

Son 8 senede 7 şampiyonluk elde eden Ineos ekibi, son şampiyon Kolombiyalı Egan Bernal'i kadroya dahil ederken 4 kez zafer kazanan Britanyalı Chris Froome ile 2018 yılı galibi Galli Geraint Thomas'ı Fransa'ya götürmedi.

Kolombiyalı pedal, unvanını korumak için mücadele ederken Sloven Primoz Roglic şampiyonluğun güçlü adaylarının başında olduğu belirtiliyor. Ancak, Fransa Turu'nun önemli bir provası olarak görülen Dauphine Turu'nun dördüncü etabında kaza yapan Roglic'in 21 günlük mücadeleye hazır olup olmadığı merak konusu.

Şampiyonluk mücadelesinde öne çıkan isimlerden biri de Fransız Thibaut Pinot. 30 yaşındaki bisikletçi, Dauphine'de genel klasmanda ikinci olurken özellikle tırmanışlarda iyi bir form sergiledi.

2013 ve 2015 yıllarında turu ikinci bitiren Kolombiyalı Nairo Quintana, 2018 senesinde ikinci olan Hollandalı Tom Dumoulin, İspanyol Mikel Landa, Sloven Tadej Pogacar, Kolombiyalı Daniel Martínez şampiyonluğun iddialı isimleri arasında sayılıyor.

Temmuz ayında düzenlenen organizasyonun eylül ayına sarkmasıyla hava şartları, etap koşulları ve uzun süre evlerinde karantinada kalan bisikletçilerin form durumları yüzünden bu seneki Fransa Turu'nda sürprizlerin kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.
 

Sıradaki Haber
GranFondo Bursa, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda koşulacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz