Diğer Sporlar

Groves: Gelibolu etabını merakla bekliyorum

11 Nisan 2022 Pazartesi 16:24 - Son Güncelleme 17 Nisan 2022 Pazar 01:53  |  Kaynak : TRT SPOR

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye) Selçuk-Alaçatı Etabı'nın hem birincisi olan hem de genel ferdi klasmanda ilk sıraya çıkan Alexander Kaden Groves, "Caleb Ewan gibi Gelibolu etabını merakla bekliyorum" dedi.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Selçuk-Alaçatı Etabı'nın hem birincisi olan hem de Genel Ferdi Klasman birinciliğine yükselen Alexander Kaden Groves basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

Groves, “Caleb Ewan’dan sonra bir Avustralyalı olarak etap kazanmam elbette büyük bir mutluluk. Son düzlükte takım arkadaşlarım görevlerini iyi yaptı. Takım olarak iyi bir sprinter takımı olma yolundayız. Sprint etaplarında daha çok başarı edebilirim” dedi.

"Gelibolu etabını merakla bekliyorum" 

Caleb Ewam'dan daha iyi tırmandığını kaydeden Groves, “Caleb Ewan ile kendimi karşılaştırdığımda iyi duygular içindeyim. Sanıyorum ondan daha iyi tırmanıyorum. İkimizin de farklı bir tarzı var. Vuelta ve Giro için çalışacağım. Daha çok tecrübe kazanacağım. Gelibolu etabı benim ve Caleb Ewan için çok değişik duygular içinde geçecek. Ewan gibi Gelibolu etabını merakla bekliyorum. Hedefim etabı kazanmak.” ifadalerini kullandı.


"Türkiye Turu sprinterlerin etabı olarak biliniyor"

Alexander Kaden Groves, Tour of Türkiye'deki performasıyla ilgili olarak, şunları kaydetti:

“Performansımız her geçen gün ilerliyor. Tour of Türkiye sprinterlerin etabı olarak biliniyor. Sprint etapları ile bu turdan izlenimim vardı. Dünkü etapta üçüncü oldum. Zira pozisyon hatası yaptık. Hızlı yarış oldu. Dünden farkı takımım iyi yer tuttu ve etabı kazandık.”

Mayoların dağılımı

Spor Toto’nun sponsorluğundaki Turkuaz mayonun el değiştirmesiyle Genel Gerdi Klasmanda birinciliğe yükselen Bike-Exchange takımının sporcusu Alexander Kaden Groves’un mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi.

Groves aynı zamanda Mosso’nun sponsorluğundaki yeşil mayonun da sahibi olarak günü iki önemli mayo ila bitirme başarısını gösterdi. Mayosunu da İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına Enver Yılmaz giydirdi.

Noah Granigan da çifte mayolu

Diğer taraftan günün bir çifte mayolu sahibi de Wildlife Generetion takımının sporcusu Noah Granigan oldu. Amerikalı sporcu, Türk Hava Yolları’nın sponsorluğundaki kırmızı mayo ile Shimano’nun sponsorluğundaki "Türkiye Güzellikleri" adı altındaki beyaz mayonun sahibi oldu.

Granigan'a beyaz mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz; kırmızı mayosunu da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Danışmanı Hayri Çavuşoğlu giydirdi.

Sıradaki Haber
İkinci etabın galibi Alexander Groves
Yükleniyor lütfen bekleyiniz