Diğer Sporlar

"İptal yerine erteleme kararının alınması sevindirici"

17 Nisan 2020 Cuma 17:22 - Son Güncelleme 17 Nisan 2020 Cuma 18:27

Fransa Bisiklet Turu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendi. Organizasyon 29 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Erteleme kararını dünyaca meşhur bisikletçiler Enric Mas ve Mikel Landa yorumladı.

Yol bisikletinin en prestijli yarışı kabul edilen Fransa Bisiklet Turu, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

Uluslararası Bisiklet Birliği'nden yaptığı açıklamada, bu yıl 107'inci kez düzenlenmesi planlanan 21 etaplık turun, 29 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Dünyanın en fazla izlenen yarışının güzergahında ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

Öte yandan İtalya Bisiklet turu da Dünya Şampiyonası sonrasına ertelendi. Kesin tarih ve rotası belli olmayan yarış, bu karar doğrultusunda eylül sonunda start alabilecek.

Takvimin üç büyük yarışından İspanya Bisiklet Turu ise İtalya Bisiklet Turu'nun ardından organize edilecek.

Erteleme kararını Movistar ekibi bisikletçi Enric Mas ve Bahreyn-McLaren takımından Mikel Landa yorumladı.

Mas: "Umarım herşey kısa zamanda normale döner" 

Sağlığın her şeyin önünde geldiğini söyleyen Mas, "Organizasyonlara hazır olmaya çalışıyorum. Antrenmanlarıma evimde devam ediyorum. Umarım herşey kısa zamanda normale döner" dedi.

Landa: "İptal etmek yerine erteleme kararının gelmesi sevindirici"

Mikel Landa da "İptal etmek yerine erteleme kararının gelmesi sevindirici. En kısa zamanda her şeyin normale dönmesini umut ediyorum" ifadesini kullandı.

Yarış takviminin yeniden düzenlendiğini belirten Landa, "Yeni takvimde umarım Fransa Turu, Giro, Vuelta ve Dünya Kupası'nın yapılması mümkün olur" şeklinde konuştu.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Bernal, erteleme kararına destek verdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz