Diğer Sporlar

Jumbo Visma İtalya Bisiklet Turu'ndan çekildi

13 Ekim 2020 Salı 16:41 - Son Güncelleme 13 Ekim 2020 Salı 16:47  |  Kaynak : TRT SPOR

Yol bisikleti takviminin baştan aşağı değişmesine neden olan koronavirüs salgını, yarışlar sırasında da etkisini gösteriyor.

Yol bisikleti takviminin baştan aşağı değişmesine neden olan koronavirüs salgını, yarışlar sırasında da etkisini gösteriyor. Takım personelinden dördünün testi pozitif çıkan Mitchelton Scott ile, takım lideri Kruijswijk'in virüslü çıkmasıyla Jumbo Visma, İtalya Bisiklet Turu'ndan çekilme kararı aldı.

Sezonun üç büyük turundan biri olan Giro'da koronavirüs nedeniyle şok gelişmeler yaşanıyor.

Dünya bisiklet birliği, yarış organizatörü RCS ile yaptığı ortak duyuruda, 11 ve 12 Ekim'deki kovid 19 testlerinin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre; 2 takımdan birer bisikletçi ile 3 takımdan toplam 6 kişinin pozitif çıktığı belirtildi.

Mitchelton-SCOTT 4 teknik çalışanın sonucunun pozitif çıkınca; takım, İtalya Turu'ndan çekilme kararı aldı.

Avustralya ekibinden yapılan açıklamada "Bisikletçilerimize ve personelimize, peloton ve yarış organizasyonuna karşı bir sosyal sorumluluk olarak turdan çekilme kararı aldık." denildi.

Açıklamada ayrıca, etkilenen kişilerin, asemptomatik veya hafif semptomlarla hastalığı geçirdiği ifade edildi.

Jumbo-Visma takımının Hollandalı pedalı Steven Kruijswijk ile Sunweb takımından Avustralyalı sprinter Michael Matthews'un da kovid 19 virüsü taşıdığı açıklandı.

Turun favorilerinden takımın lideri Kruijswijk'i kaybeden Jumbo Visma kısa bir açıklama yaparak İtalya turunun onuncu etabına başlamayacaklarını kaydetti. 

Sıradaki Haber
Yates, İtalya Turu'ndan çekildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz