Diğer Sporlar

Koronavirüsü bisiklet sporunu da etkiledi

05 Mart 2020 Perşembe 16:18 - Son Güncelleme 05 Mart 2020 Perşembe 16:28

Yol bisikleti sezonunda da koronavirüsü etkisi yaşanıyor. İtalya'nın ünlü yarışı Strade Bianche, ertelendi. Bazı takımlar, mart sonuna kadar yarışlara katılmama kararı aldı.

Yol bisikleti takvimi, koronavirüsünün etkisini yaşıyor. Geçen haftalarda düzenlenen Birleşik Arap Emirlikleri Turu'nda korona virüsü taşıyan kişilere rastlanmasıyla yarış tamamlanamamıştı.

Otelde karantinada bulunan bisikletçiler, çalışanlar ve görevlilerin ayrılmasına, yapılan testlerden sonra izin verilmişti.

Koronavirüsünün İtalya'da yarattığı büyük sorunla birlikte yarışların geleceği merak konusu olmuştu. Son gelen bilgiye göre Siena çevresinde düzenlenecek ünlü yarış 'Strade Bianche', ertelendi.

Organizatörler yaptığı açıklamada, Siena yerel yöneticileriyle yapılan toplantı sonrasında elit erkek ve elit kadın yarışlarının ertelendiğini, tarihin ise belirlenmediğini belirtti. Dünya Turu takımları da takvimlerinde değişikliğe gitti.

Astana, 20 Mart; Mitchelton-SCOTT da 22 Mart'a kadar yarışlara katılmayacağını açıkladı. Jumbo-Visma, İtalya'daki yarışlarda yer almayacağını belirtirken, EF Pro Cycling, İtalya'daki 3 büyük yarışta mücadele etmeyeceklerini duyurdu.  

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Ineos'un sportif direktörü Nicolas Portal hayatını kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz