Diğer Sporlar

Polonya Bisiklet Turu başlıyor

04 Temmuz 2020 Cumartesi 12:03 - Son Güncelleme 04 Temmuz 2020 Cumartesi 12:07

Koronavirüs pandemisi sırasında verilen uzun aranın ardından bisikletçiler, ilk olarak Polonya Bisiklet turu ile parkura dönmeye hazırlanıyor. Tur 5-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle beş aylık aranın ardından yapılacak ilk dünya turu olan Polonya Bisiklet Turu'nun rotası açıklandı.

5-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak turda beş etap yer alacak ve bisikletçiler yaklaşık 900 kilometre mesafe katedecek.

Chorzów'daki Silesian Stadyumu'ndan başlayacak ilk etap öncesinde, geçtiğimiz yıl turun 3'üncü etabında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Belçikalı genç bisikletçi Bjorg Lambrecht anısına bir dakikalık saygı duruşu düzenlenecek.

İlk etap Katowice'de son bulacak

Daha çok sprinterlar için avantajlı bir parkur olarak görülen ikinci etap, Opole'den Zabrze'ye koşulacak.

Üçüncü etapta ise profesyonel pedalları, zorlu bir tırmanış mücadelesi bekliyor. Wadowice'den başlayacak parkur, Bielsko-Biała'da son bulacak.

Tatra Dağları'na taşınacak 4'üncü etapta bisikletçiler, Bukovina Resort ve Bukowina Tatrzańska arasındaki mesafede pedal basacak.

Final etabı ise Zakopane'de başlayıp Cracow'da bitecek.

Bu programa göre tur, Uluslararası Bisiklet Federasyonu'nun koronavirüs salgını nedeniyle revize edilmiş takvimi sebebi ile iki gün daha kısalmış oldu.

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Sınıf öğretmeni diyabetten bisiklet sürerek kurtuldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz