Diğer Sporlar

"Tatvan Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı"

07 Mayıs 2015 Perşembe 15:17 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2015 Perşembe 15:26

Alev: ''Burada oldukça keyifli bir yarış yapıldı''

Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen "Tatvan Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı"nda sporcular zorlu parkurda mücadele etti.

İlçeye bağlı Dalda köyündeki yarışa, Türkiye, Yunanistan, İran, Macaristan, Bulgaristan Makedonya, Kazakistan, İsrail, Almanya ve Hırvatistan'dan 56 sporcu katıldı.

Federasyon tarafından belirlenen zorlu parkurda yarışan sporcular, dereceye girmek için mücadele etti. Yeşeren doğada ilk defa köylerinde uluslararası bisiklet yarışması yapıldığını gören vatandaşlar ise köy meydanı, evlerin damı ve pencerelerinden sporcuları destekledi.

Yarışta erkeklerde Macaristan'dan Zsolt Juhasz birinci, Lüksemburg'dan Christian Melnig ikinci ve Türk sporcu Bayram Eroğlu ise üçüncü sırayı elde etti. Kadınlarda ise İranlı Faranog Porto Azar birinci, Türkiye'den Cansu Türmenoğlu ikinci ve yine İran'dan Seyedehmaryam Jalealalıyeh ise üçüncü oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Kamil Alev, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışı Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano firmasının işbirliğiyle düzenlediğini ifade etti.

Alev, şöyle konuştu:

"Buradaki yarışma uluslararası düzeyde yapıldı. Sporcular, burada elde edecekleri puanlarla ülkelerini 2016 yılında düzenlenecek Rio Olimpiyatları'nda temsil etme hakkı kazanacak. Burada oldukça keyifli bir yarış yapıldı. Sporcularımız, hakemlerimiz ve diğer görevlilerimiz burada olmaktan çok memnun. İnşallah önümüzdeki yıl aynı düzen ve aynı katkılarla, tekrar yarışma yapmayı planlıyoruz ancak yarış çok önemli. Çünkü sporcularımız buradaki yarışmada aldıkları derecelerle Rio Olimpiyatları'na katılma şansı elde edecek. Yarışmaya katılan 56 sporcumuzdan 18'i yabancı. Bu yarışma, sporcularımızı olimpiyatlara götürecek. Elit erkekler 32, elit kadınlar ise 24 kilometre mücadele etti."

Teknik, hız ve kondisyon anlamında parkurun zor olduğunu ve sporcuların zorlandığını vurgulayan Alev, parkurun düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Sıradaki Haber
VİDEO | ''Zafere ulaştığım için mutluyum''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz