Diğer Sporlar

Torku Şekerspor bu yıl da iddialı

26 Nisan 2014 Cumartesi 11:54 - Son Güncelleme 26 Nisan 2014 Cumartesi 11:59

Torku Şekerspor, 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda da zafer hedefliyor.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na son iki yılda damgasını vuran Türkiye'nin tek continental bisiklet takımı Torku Şekerspor, bu yıl da zirveyi hedefliyor.

Torku Şekerspor Kulübü Onursal Başkanı ve PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, yaptığı açıklamada, 50'ncisi yapılacak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı forsu ile koşulan önemli bir turda Türk takımı ve sporcularının olmamasının düşünülemeyeceğini vurgulayan Konuk, turda yer aldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Türkiye'de bisikletin en çok kullanıldığı Konya'dan böyle bir takımın çıkmasının anlamlı olduğuna dikkati çeken Konuk, şunları kaydetti:

"Medya kuruluşları futbol ve basketbola gösterdiği ilgiyi diğer branşlara göstermiyor. O branşlara ayrılan süre maalesef bisiklet ve diğerlerine ayrılandan çok fazla. Bu tür organizasyonlara ehemmiyet verilmesini çok daha değerli buluyorum. Antalya'dan başlayacak turda, İstanbul'a kadar birçok doğa ve tarihi güzellik adeta dünyaya açılacak. Bisiklet takımımız gerçekten bisikleti sevdirdi. Artık çocuklarımız 'bizim de bir takımımız var. Uluslararası arenada biz de varız. Dereceler alabiliyorlar, biz de bu sporu yapmalıyız' demeye başladı."

2013'te 16 altın madalya aldılar

Konuk, takımın 2013 yılında birçok yarışta 30'a yakın derece elde ettiğini, 16 altın madalya kazandıklarını dile getirdi. Başarının adresi olmaya başladıklarını anlatan Konuk, şöyle konuştu:

"Ahmet Örken, Avrupa şampiyonu. Bizim çocuğumuz, bu coğrafyada yetişti. Miraç Kal bir isim oldu. Artık bunlar artmalı. Takımımızı yeniliyoruz. Dışarıdan, profesyonel, dünya genelinde başarılı çocukları da bünyenize katıyoruz. Onların birikimlerini kendi çocuklarımıza transfer ediyoruz. Uluslararası birçok bisikletçinin takımımızda olmasını ülkemiz adına zenginlik olarak görüyoruz. Turun kaliteli geçmesi ülkemizin lehine olacak. Bu anlamda doğru bir görevi üstlenmiş olduk."

Yarıştıkları her alanda birinci olmayı hedeflediklerini dile getiren Konuk, "Bundan da önemlisi centilmenlik, dayanıklılık, sürekliliktir, sürdürülebilirliktir. Hoşgörü, spor ahlakına uygun tavır ve davranışlardır. Bunu ihmal edenler var. Bunun önüne geçmek için iyi bir çalışma yürüttüğümüzü düşünüyorum" diye konuştu.

Sporcuların turda artık biyolojik pasaportla yarışacaklarına işaret ederek Konuk, istismara karşı olduklarını, sporu istismar edenlerle yollarını ayırdıklarını aktardı.

Sıradaki Haber
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz