Diğer Sporlar

Türkiye daha çok "pedal" çevirecek

30 Kasım 2013 Cumartesi 12:08 - Son Güncelleme 30 Kasım 2013 Cumartesi 12:12

Belediyeler daha fazla bisiklet yolu yapıyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) Yönetim Kurulu Üyesi Emin Müftüoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun canlı yayınlanmaya başlanmasıyla birlikte ülkemizdeki bisiklet kültürü oldukça gelişti, artık belediyeler daha fazla bisiklet yolu yapıyor" dedi.

Bisiklet sporunun gelişimiyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Müftüoğlu, Türkiye'nin bisikletçi bir ülke olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde branşımız, son yıllarda büyük gelişme kaydetti. Belediyeler artık bisiklet yolları yapmaya başladı. En önemli problemlerimizden biri olan pist ve bisiklet yolu eksiklikleri konusunda belediyeler ve emniyet müdürlükleri ile iş birliği yapıyoruz. Arada bazı sorunlar yaşansa da bunlar hızla çözülüyor" diye konuştu.

Yeni bisiklet yolları yapıldıkça sorunların daha da azalacağını kaydeden Müftüoğlu, bisiklet sporunun toplum sağlığı açısından da çok önemli olduğunu ifade ederek, yakın zamanda obezite ile mücadelede etkili bir biçimde yer alacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini dile getiren Müftüoğlu, şöyle devam etti:

"Bisiklet, obezite ile mücadelede önemli bir argüman olarak kullanılacak. Projenin detayları Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya'yı bisiklet sporunun merkezi yapmayı planlıyor. Çalışmalar sadece Konya'da değil farklı şehirlerde de devam ediyor. Ayrıca oluşturulan Olimpiyat Hazırlık Merkezleri çerçevesinde Antalya, Konya ve Kocaeli'de altyapı ve tesisleşme çalışmaları başladı."

"Uluslararası alanda alınacak tüm kararlarda söz sahibi olacağız"

UCI Yönetim Kurulu'na seçilerek Türk bisiklet tarihinde bir ilke imza atan Müftüoğlu, yönetime girmenin, dünya bisiklet sporunun politikasını ve programını belirleyen yapının tam içinde olma anlamına geldiğini söyledi. Uluslararası alanda alınacak tüm kararlarda Türk bisikletinin de söz sahibi olacağının altını çizen Müftüoğlu, şöyle devam etti:

"Karar verici olmak, bilinmeyenleri bilmeyi de sağlar. Karar alırken kendi ülkenizin menfaatlerini ön plana alma hakkını gözetirsiniz. Orayı yönetirken kendi mahallenizi düşünme ve düşündüklerinizi ifade edip karar noktasında etkili olma durumundasınız. Bu durum, dünyanın Türk bisikletçilerine bakışını da değiştirecek. Çünkü bugüne kadar hiçbir Türk yönetimde yer almamış."

Aynı zamanda UCI Dağ Bisikleti Komisyon Başkanı olan Müftüoğlu, dağ bisikletinde büyük organizasyonları Türkiye'ye getireceklerini ifade etti. En iyi organizasyonların Türkiye'de yapılmasını sağlayacaklarını dile getiren Müftüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başarılarımız giderek artıyor. Türk bisikletinin geleceğini çok iyi görüyorum. Önemli sporcular yetişmeye başladı. Ahmet Örken'in başarısı tüm dünyada çok konuşuldu. Bu yıl da bir sporcumuz yol bisikletinde Avrupa sekizincisi oldu. Hızla gelişiyoruz."

Sıradaki Haber
Bisiklette 'reform' yolda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz