Diğer Sporlar

Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu tanıtıldı

19 Şubat 2018 Pazartesi 15:05 - Son Güncelleme 19 Şubat 2018 Pazartesi 15:08

Kalkınma Bakanlığı, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ekonomi Platformu ile Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde 2-4 Mart tarihlerinde Mersin, Adana ve Hatay illerini kapsayan Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu düzenlenecek.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin (AKİB) binasında düzenlenen tanıtım toplantısında, organizasyonun bu yıl ilk kez gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu tarz etkinliklerin her yaştan insanın gündelik hayatı içerisinde rahatlıkla spor yapmasına imkan sağlayan bisikletin yaygınlaşmasına katkılar sunduğunu kaydeden Su, şöyle devam etti:

"Dünyada oldukça rağbet gören bu organizasyonlar, düzenlendikleri yörenin doğal ve kültürel tanıtımına da çok önemli katkılar sağlıyor. Yaklaşık 2,5 milyar kişi bunu izliyor. Bizim bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz tura, 15 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu katılacak. Tur; Hatay, Adana ve Mersin gibi zengin kültürel değerleri, tarihi dokularıyla öne çıkan ülkemizin en güzel yörelerinde düzenlenecek. Birçok televizyon kanalının aynı anda canlı yayın yapacağı bu bisiklet turu, aynı zamanda turunçgil temasıyla da sektör gelişimine önemli katkı sağlayacak. Tur, 3 etap halinde toplam 434 kilometre olarak gerçekleştirilecek."

Küçükbakırcı: "Avrupa'da iş yerine artık bisikletle gidiliyor"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi çok önemli organizasyonlara imza attıklarını anımsattı.

Bu tür organizasyonların ülke tanıtımında çok önemli olduğunu ifade eden Küçükbakırcı, şöyle konuştu:

"Avrupa'da eskiden arabayla gidilen iş yerine artık bisikletle gidiliyor. Avrupa bunu konuşuyor artık. İngiltere, Almanya, Fransa ve Belçika'da iş yeriyle evin arasını hesap edip her kilometreye 50 kuruş ikramiye veriyorlar. 'Sen servis kullanmıyorsun tasarruf ediyorsun. Hava kirliliğinin önlenmesine destek veriyorsun. Hareketli yaşam olduğu için sağlık harcaman olmuyor.' diyorlar. Bu ülkelerin tamamı artık 'Bisikletle işe' diye çalışma başlatmış. Bu yıl ülkemizde 10 uluslararası yol yarışı olacak, 10 da dağda, toplam 20 yarış. Hatırı sayılır takımlarla yarışacağız. Federasyon olarak bu tip organizasyonların hep yanında ve arkasındayız. Mersin'deki organizasyonu önemsiyoruz."

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Kemal Kaçmaz ise bugüne kadar Mersin'de birçok organizasyonun gerçekleştirildiğini, bisikletin bunların arasında en çok sevilen spor olduğunu söyledi.

Organizasyon sayesinde bölgenin tarihi ve doğal güzellikleriyle turunçgilin tüm dünyaya tanıtılacağını aktaran Kaçmaz, "Mersin Ekonomi Platformu olarak amacımız ilkini yapacağımız bu turun geleneksel olarak devam etmesi ve tüm dünyaya Mersin'in, bölgenin ve Doğu Akdeniz'in tanıtılması." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Froome yarışmaya devam edecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz