Diğer Sporlar

VİDEO | Dev yarışta yine Cavendish sevindi

28 Nisan 2014 Pazartesi 12:51 - Son Güncelleme 28 Nisan 2014 Pazartesi 18:53

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 2. etap tamamlandı.

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını, Omega Pharma-QuickStep takımından Büyük Britanyalı sporcu Mark Cavendish kazandı.

Turun ikinci etabı olan ve 20 takımdan 153 sporcunun mücadele ettiği 175 kilometrelik EXPO 2016 (Alanya-Kemer) etabı, dün olduğu gibi sprint finişiyle sonuçlandı.

Omega Pharma-QuickStep takımından Cavendish, Neri Sottoli takımından Francesco Chicchi ve Lampre-Merida takımından Niccolo Bonifazio ile girdiği mücadeleyi kazanarak, ikinci etapta da birinciliği elde etti. Chicchi ikinci, Bonifazio ise üçüncü oldu.

Etabı 3 saat 50 dakika 17 saniyede tamamlayan Cavendish, iki gün sonundaki 7:06:00'lık derecesiyle ferdi genel klasmandaki liderliğini sürdürdü. Üçüncü etapta da genel klasman liderine verilen "turkuaz mayo"yu taşıyacak Cavendish'i, bir saniyeden az farkla Lampre-Merida takımından Niccolo Bonifazio ve Cannondale takımından Elia Viviani takip ediyor.

Cavendish ayrıca en iyi sprinter sıralamasında da liderliğini korudu ve "yeşil mayo"nun sahibi oldu ancak prosedür gereği aynı anda iki mayoyu giyemeyeceği için yarınki etapta "yeşil mayo"yu etap ikincisi İtalyan sporcu Bonifazio taşıyacak.

En iyi tırmanışçıya verilen "kırmızı mayo" klasmanının zirvesinde Unitedhealthcare Presented By Max'den Marc De Maar yer aldı. Torku Şekerspor'dan Miraç Kal, bu klasmanda üçüncü sırada bulunuyor.

Türkiye Güzellikleri klasmanındaki liderliğini sürdüren Wanty-Groupe Gobert takımından Frederique Robert, yarınki yarışta da "beyaz mayo"yu giymeye hak kazandı.

Tur, 185 kilometrelik Finike-Elmalı etabıyla devam edecek.

Sıradaki Haber
50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz