Diğer Sporlar

VİDEO | Fransa Turu şampiyonu kariyerini noktaladı

09 Ekim 2014 Perşembe 16:28 - Son Güncelleme 09 Ekim 2014 Perşembe 23:31

Schleck, dizindeki sakatlık yüzünden kariyerini bitirmek zorunda kaldı.

Fransa Bisiklet Turu'nun 3. etabında yaşadığı kazada dizinden sakatlanan 2010 şampiyonu Andy Schleck, kıkırdağındaki hasar nedeniyle sporu bıraktığını açıkladı.

Trek Factory takımında yarışan Lüksemburglu bisikletçi, düzenlediği basın toplantısında, 3 ay önce Fransa Bisiklet Turu'nda yaşadığı kazadan bu yana sağlık durumunda çok yavaş bir ilerleme olduğunu belirterek, "Bağ dokusu iyileşse bile kıkırdağımdaki hasar tahmin ettiğimizden büyük. Daha fazla yapabileceğimiz bir şey yok. Savaşmaya devam etmek isterdim ama dizim buna izin vermiyor. Kariyerimi bu şekilde sonlandırmak büyük bir hayal kırıklığı" ifadelerini kullandı.

Fransa Turu'nu 2009 ve 2011'de 2'nci sırada bitiren Schleck, "Kariyerim başarıyla olduğu kadar birçok da kaçırılmış fırsatla dolu. Yüksekten uçuyorsanız, düşüşünüz de sert olur. Her zaman ayağa kalkmayı başardım ancak bu kez yapamıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

2014 Fransa Bisiklet Turu'nun 3. etabında fotoğraf çekmek isteyen bir seyirciyle çarpışan Schleck, yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı. 8 Temmuz'daki kaza sonrası yapılan kontrollerde, sporcunun sağ diz bağları ve menisküsünde ciddi hasar tespit edilmişti.

Schleck, 2012 yılındaki Criterium du Dauphine yarışında kalçasından sakatlandığından beri eski formundan uzaktı.

Sıradaki Haber
VİDEO | Dünya rekoru kırdı, emekliye ayrıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz