Diğer Sporlar

Yol bisikletinin yükselen yıldızı: Tadej Pogaçar

12 Ekim 2021 Salı 12:24 - Son Güncelleme 12 Ekim 2021 Salı 12:29  |  Kaynak : TRT SPOR

23 yaşındaki bisikletçi, 2 anıtsal klasik ve Fransa turu şampiyonluğunu aynı sezonda kazanan üçüncü isim olan Sloven pedal, yaşayan efsane Eddy Merckx'in veliahtı olarak gösteriliyor.

Genç Sloven bisikletçi Tadej Pogaçar'a yol bisikletinin yeni yıldızı olarak bakılıyor.

Geçen sezon Fransa turu şampiyonluğu ile dikkatleri üzerine çeken 23 yaşındaki pedal, bu sezon tarihi başarılara imza attı.

Bu sezona, şubat ayındaki Birleşik Arap Emirlikleri Turu şampiyonluğu ile başlayan Pogaçar, mart ayında düzenlenen Tiren - Adriyatik Turunu da birinci tamamladı.

5 anıtsal klasik yarıştan biri olan 'Liège-Bastogne-Liège'de dünya şampiyonu Julian Alaphilippe'i geride bırakan Sloven bisikletçi, kariyerinin ilk tek günlük klasik yarışını bu sezon kazandı.

2020 Fransa turu şampiyonu Tadej Pogaçar, bu sene de sekizinci etapta sırtına geçirdiği sarı formayı bir daha çıkartmadı. 21 etaplık mücadelede, üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşmayı başardı.
efektt

Olimpiyat oyunlarını üçüncü sırada tamamlayan 23 yaşındaki bisikletçi, tek günlük klasik yarışı 'Lombardia Turu'nda da ilk sırayı alarak tarihi bir sezon yaşadı.

Pogaçar, Fausto Coppi ve Eddy Merckx'ten sonra 5 anıtsal klasikten ikisini ve Fransa turu şampiyonluğunu aynı sezonda kazanan üçüncü isim oldu.

Başarılı Sloven pedal, girdiği yarışlarda büyük bir üstünlük kuran bisikletin yaşayan efsanesi Belçikalı Merckx'in veliahtı olarak konuşulmaya başlandı.

Pogaçar, 'ben yeni Merkcx değilim' dese de 70'lere damga vuran 5 kez Fransa, 5 kez İtalya, 3 kez Dünya şampiyonluğu yaşayan Eddy Merkcx, Tadej'in kendi kariyerini geçeceğine inanıyor. 

Sıradaki Haber
Milli bisikletçiler Balkan şampiyonu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz