Diğer Sporlar

Antalya'nın süper ninesi boksörlere meydan okuyor

04 Ocak 2021 Pazartesi 16:24 - Son Güncelleme 04 Ocak 2021 Pazartesi 16:58  |  Kaynak : İHA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Parkinson hastası Naciye Van der Straeten, tüm boksörlere meydan okuyor.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Parkinson hastası Naciye Van der Straeten, 3 yıldır haftanın 3 günü ara vermeden boks yapıyor. 74 yaşındaki Der Straeten, 10 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığı ile boks yaparak savaştığını söyledi.

Tüm parkinson hastalarına boks yapmayı tavsiye eden Naciye Van Der Straeten, parkinson hastalığının neden olduğu birçok sorunun boks ile ortadan kalktığını söylüyor.

"İlaç tedavisi tek başına yetmiyordu "

Parkinson hastalığında, kullandığı ilaçların tek başına yetmediğini ifade eden Naciye Van Der Straeten, bu sebeple boks yaptığını söyleyerek, "40 senedir Türkiye'deyim. 10 senedir Parkinson hastasıyım ve 6 ilaç tedavisi görüyorum. İlaç tedavisi tek başına yetmiyordu, internetten ne yapabileceğimize baktım. Boksun, parkinsona çok faydalı olduğunu gördüm. Sesli bir spor olduğu için, benim adıma çok faydalı. Parkinsonda ses olması çok önemli. El ve ayak koordinasyonu da çok önemli. Yürüyüş bandına çıkıyorum, top sektiriyorum. Kalp atışımın yüksek olması lazım. Terlemem lazım. O zaman parkinsonluların beyinde yaşadığı eksikliği tamamlamış oluyorsunuz" dedi.

"74 yaşındayım, 3 senedir boks yapıyorum"

Parkinson hastalarına boks yapmalarını tavsiye eden Naciye Van Der Straeten, "74 yaşındayım ve 3 seneye yakın süredir boks yapıyorum. Boks yapınca kendimi daha iyi hissediyorum, mutlu oluyorum. Boks yapacağım sabahlar kendimi motive ediyorum ve o hareketlilik bana çok iyi geliyor. Türkiye'de yaş itibari ile boks yapan tek Parkinson hastasının kendim olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Antrenmana gelmesi için yağmur, çamur, kar fark etmiyor"

Naciye hanımın antrenm için hava durumunun fark etmediğini söyleyen antrenör Ali Saygılı, "Naciye teyzeyi ben çalıştırıyorum. Yaklaşık 3 yıldır burada boks yapıyor. Haftanın 3 günü 2 saat antrenman yapıyor. Antrenmana gelmesi için yağmur, çamur, kar fark etmiyor. Doktor kontrolünde geliyor. 65 yaş üstü için sağlık ocağından aldığı onaylı kağıt ile sokağa çıkma kısıtlamasına tabii olmuyor. Sağlığına faydalı olduğu için Naciye teyzeye izin verildi" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Boksta 2021 hedefi, olimpiyat madalyaları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz