Diğer Sporlar

Boksa seyirci ilgisi artıyor

24 Mayıs 2014 Cumartesi 18:12 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2014 Cumartesi 18:19

Boksta 18-25 yaş grubunda izlenme oranı daha da artıyor.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Türkiye'de izlenme oranı bakımından futbol 28,9'la birinci, daha sonra yüzde 9'la boks ve basketbol geliyor" dedi.

Kastamonu Boks Federasyonu Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde federasyonun il temsilcileriyle bir araya gelen Gözgeç, yaptığı açıklamada, bokstaki yeniliklerin çok süratli şekilde hayata geçirildiğini söyledi.

Gözgeç, kaskla ve puanlamayla ilgili değişiklikler yapıldığını anımsatarak, "Puanlama sistemimiz, hakemlerin yerleri, konumları, dizilişleri ile kararlarındaki farklılıklar değişti. Eskiden puanlama usulüyle sonuca gidiliyordu, şimdi rauntlar üzerinden sonuca gidiliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin en önemli kanallarından birinin kamuoyu araştırması yaptığını ifade eden Gözgeç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de izlenme oranı bakımından futbol yüzde 28,9'la birinci, daha sonra yüzde 9'la boks ve basketbol geliyor. Boksta 18-25 yaş grubunda izlenme oranı daha da artıyor. İzlenme oranı artışından dolayıdır ki bu seyirciyi hem ekran başına hem spor salonlarına çekmek için boksta değişiklikler oldu. Dünya Boks Birliği yenilikçi olmak gerektiğini düşünüyor. Kaskın kaldırılması, puanlamanın değiştirilmesi ve hakemlerle ilgili değişiklerin hepsi tribüne, şova dönük düzenlemelerdir."

Sıradaki Haber
Bayan Boks Milli Takımı Romanya'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz