Diğer Sporlar

Boksta kabus gibi gün!

13 Ağustos 2015 Perşembe 00:03 - Son Güncelleme 13 Ağustos 2015 Perşembe 00:04

Avrupa Boks Şampiyonası'nda 6. gün Milli Takım için kabus gibi geçti.

Bulgaristan'da yapılan Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı için kabus gibi bir gün geride kaldı. Ay-yıldızlı forma ile ringe çıkan tüm sporcularımız şampiyonaya havlu attı.

Samokov Arena'da gonklar bu kez çeyrek final maçları için çaldı. 10 farklı sıklette boksörler yarı finale yükselme mücadelesi verdi. Türkiye’yi 5 boksör temsil etti.

Gündüz seansında ringe çıkan 56 kiloda Nurettin Ovat, İtalyan Francesco Maietta’ye, 91 kiloda Seyda Keser Letonyalı Nikolajs Grisunins’e puanla yenildi.

Akşam seansında ise üç sporcumuz ringe çıktı. 60 kiloda Yasin Yılmaz, Bulgar Elian Dimitrov’a, 81 kiloda Cem Karlıdağ, Hollandalı Peter Mullenberg’e, +91 kiloda Ali Eren Demirezen ise Alman Florian Schulz’a puanla yenilerek şampiyonaya veda etti.

Böylece Türkiye’nin Avrupa Şampiyonasında madalya şansı kalmadı.

37 ülkeden 247 sporcunun katıldığı organizasyonda Türkiye’yi 9 sporcu temsil etti. 9 sporcumuzdan hiçbiri ilk 6'ya giremedi. Bu nedenle Millilerden 05-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda mücadele etme hakkı kazanan çıkmadı.

Dünya Şampiyonası'nda Türkiye’yi sadece Bakü Avrupa Oyunları'nda dereceye giren Muhammet Ünlü temsil edecek.
 

Sıradaki Haber
Yasin ve Cem çeyrek finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz